Tulli työpaikkana

Suomen tulli edistää tavarakaupan sujuvuutta ja varmistaa sen oikeellisuuden, kantaa tehokkaasti tavaraverot, tarjoaa palveluita asiakaslähtöisesti sekä suojaa yhteiskuntaa, ympäristöä ja kansalaisia. Tullissa työskentelee noin 1 900 tullialan ammattilaista eri puolilla Suomea.

Työtä koko Suomessa

Tulliammattilaisia työskentelee kymmenissä eri toimipisteissä. Pääkaupunkiseudun lisäksi Tullin asiantuntijoita on muun muassa Turussa, Tampereella, Lappeenrannassa, Oulussa ja Torniossa. Suuri osa Tullin virkamiehistä tekee vuorotyötä Suomen maarajoilla, satamissa ja Helsinki-Vantaan lentokentällä. Tulli turvaa ja palvelee ympäri vuorokauden.

Työhyvinvointi on meille tärkeää

Meille on tärkeää edistää ja ylläpitää henkilöstön työhyvinvointia ja työturvallisuutta johtamisen, esimieskoulutuksen ja työyhteisövalmennusten kautta. Mittaamme työhyvinvointia säännöllisesti ja muutamme tulokset käytännön toimenpiteiksi, joilla parannamme työhyvnvointia yhdessä henkilöstön kanssa.

Työntekijöillämme on mahdollisuus

  • laadukkaaseen työterveyshuoltoon
  • kouluttautua ja kehittää osaamista
  • hakeutua työkiertoon ja kansainväliseen virkamiesvaihtoon
  • liikunta- ja virkistysetuun
  • normaalihintaista edullisempaan lounaaseen
  • osallistua työnantajan hankkimaan liikuntatoimintaan ja -tapahtumiin
  • hankkia toimisto-ohjelmistopaketti kotikoneelleen edulliseen hintaan

Koulutamme henkilöstöä

Tullialan tehtävät vaihtelevat perustehtävistä vaativiin asiantuntija- ja esimiestehtäviin. Jokainen tullilainen suorittaa Tullin ammatillisen peruskoulutuksen, jonka pituus määräytyy työtehtävän mukaan. Koulutamme henkilöstöämme jatkuvasti – keskimäärin kuusi päivää vuodessa.

Eri-ikäisiä naisia ja miehiä

Naisten osuus tullilaisista on noin 45 prosenttia. Puolet asiantuntijoista on naisia, ja esimiehistä naisia on joka kolmas.

Palkka työn vaativuuden ja suoriutumisen mukaan

Tulli käyttää palkkausjärjestelmää, jossa tehtävät on jaettu 18 eri vaativuustasoon. Tehtävän vaativuuden lisäksi palkkaukseen vaikuttaa henkilökohtainen työsuoritus ja osaaminen. Henkilökohtainen palkanosa on 8–44 prosenttia tehtäväkohtaisesta palkasta.

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus