Hyppää sisältöön

Tulli – ihmistä lähellä

On vain yksi Tulli. Tekemämme työ tavaravirtojen turvaajana vaikuttaa kaikkiin ihmisiin. Siksi se on merkityksellistä. Ja siksi sen pitää olla myös vastuullista.

Filosofiamme:

Uudistumme ihmisten kautta. Siksi tarvitsemme osaajia monista eri taustoista.

Erilaiset näkemykset ja taustat rikastuttavat työkulttuuriamme sekä mahdollistavat toimintamme kehittämisen. Toivotamme työyhteisöömme tervetulleiksi eri-ikäisiä, opiskelijoita, alan vaihtajia, kokeneita oman alansa asiantuntijoita sekä vähemmistöjen edustajia. Haluamme kehittää työkulttuuriamme rohkeammaksi. Osallistava työkulttuurimme antaa jokaiselle mahdollisuuden vaikuttaa organisaatiomme kehittämiseen, joten tuothan ideoitasi esille. Koska Tullilla on tärkeä rooli yhteiskunnassa, pääset työtehtäviesi kautta vaikuttamaan yhteiskuntamme kehittymiseen.

Osaava henkilöstö on meille ylpeyden aihe. Siksi panostamme kehitykseesi.

Meillä on aidosti kehitysmyönteinen työkulttuuri. Monenlaiset tehtävänkuvamme tarjoavat haasteita, niin Tullin sisällä kuin kansainväliselläkin kentällä. Meillä voit myös vaihtaa työnkuvaa vaihtamatta työpaikkaa ja näin edetä urallasi. Vuonna 2021 järjestimme lähes 700 koulutusta, ja tullilaiset osallistuivat koulutuksiin keskimäärin 6,5 päivää henkilöä kohden. Voit myös lähteä työkiertoon muihin virastoihin. Meillä löydät aina sinulle sopivan tavan kehittyä. Tämä onkin yksi syy, miksi Tullissa viihdytään pitkään.

Hyvinvoiva henkilöstö on voimavaramme. Siksi välitämme.

Kun tullilaiset voivat hyvin, he myös viihtyvät meillä. Meillä on joustavat työajat ja etätyömahdollisuus, jotka tukevat vapaa-ajan ja työn yhteensovittamista. Otamme työntekijöiden tarpeet huomioon myös työvuorosuunnittelussa. Tuemme tullilaisten mielen ja kehon hyvinvointia esimerkiksi valmennusohjelmilla ja luennoilla, monipuolisella työterveyshuollolla, virike- ja lounasedulla sekä monipuolisella urheilutoiminnalla, pitkiä lomia unohtamatta. Takaamme, että jokainen löytää itselleen mielekkäitä vaihtoehtoja (vaativan) työn vastapainoksi!

Kiinnostaako etä- ja monipaikkainen työnteko? Meillä se onnistuu!

Arvolupauksemme - Yhdessä olemme enemmän

Arvomme ohjaavat meitä jokapäiväisessä työssämme kaikkialla organisaatiossamme. Yhdessä arvot muodostavat kokonaisuuden – luotettavan, arvostavan, palvelevan ja osaavan Tullin.

Luottamus

Toimintamme edellytyksenä on tullilaisten keskinäinen luottamus sekä yhteiskunnan luottamus Tulliin. Olemme vastuullinen työnantaja, johon henkilöstömme luottaa. Meillä pääset vaikuttamaan ja osallistumaan.

Arvostaminen

Meillä sinusta välitetään. Panostamme hyvään johtamiseen, yhteisöllisyyteen, työntekijöidemme huomioimiseen ja arvostaviin kohtaamisiin. Laaja-alainen hyvinvoinnin tukeminen ulottuu sujuvasta työarjesta myös vapaa-ajan viettoon.

Palvelu

Teemme työtä ihmisiä varten ja ihmisten kanssa. Oli kyseessä asiakas, työkaveri tai yhteistyökumppani, olemme ystävällisiä ja avuliaita. Meiltä saat aina apua.

Osaaminen

Meillä kaikki koulutetaan tullialan ammattilaisiksi. Työkierrot, koulutukset ja yhdessä oppiminen ovat meille arkipäivää. Meillä kehityt valitsemallasi urapolulla.