Hyppää sisältöön

Koetko paloa tehdä merkityksellistä työtä tavarakaupan maailmassa? Haluatko työskennellä osaavien työkavereiden kanssa ja kehittyä ammattilaisena? Tulliin tarvitaan jatkuvasti eri alojen osaajia – olet sitten asiakaspalveluhenkinen, IT-alan ammattilainen tai vaikkapa turvallisuusalasta kiinnostunut, meiltä löytyy mielenkiintoisia ja osaamistasi haastavia tehtäviä juuri sinulle! Me koulutamme tullilaisista tullialan ammattilaisia ja kannustamme jatkuvaan osaamisen kehittämiseen. Tervetuloa osaajien joukkoon!

Katso kaikki avoimet tehtävät täältä.

Tullissa työskentelee monen alan ammattilaisia

Meitä tullilaisia on noin 1 900 eri alojen ammattilaista. Suurin osa tullilaisista työskentelee tulliselvityksen, tullivalvonnan, rikostorjunnan, veronkannon tai yritystarkastuksen parissa. Meillä on myös tilastoinnin ammattilaisia, jotka vastaavat ulkomaankaupan virallisista tilastoista. Tullilaboratorion kemistit ja laborantit varmistavat maahantuotavien tuotteiden turvallisuuden. Lisäksi meitä tullilaisia työskentelee mm. talous-, henkilöstö- ja tietohallinnossa, viestinnässä, asiakaspalvelussa ja opetustehtävissä.

Naisten osuus tullilaisista on noin 45 prosenttia. Puolet asiantuntijoistamme on naisia, ja esihenkilöistä naisia on joka kolmas. Meillä työskentelee eri-ikäisiä ihmisiä työelämän alkutaipaleella olevista eläköityviin. Tämä mahdollistaa hiljaisen tiedon siirtymisen kollegalta toiselle, mikä samalla kehittää toimintaamme.

Haemme jatkuvasti uusia osaajia – lue lisää oppisopimuskoulutuksesta!

Tulli nähdään arvostettuna ja haluttuna työpaikkana. Olemme ylpeitä siitä, että suurin osa tullilaisista, noin 95 prosenttia, työskentelee vakinaisessa virkasuhteessa. Määräaikaisissa virkasuhteissa meillä työskentelevät esimerkiksi oppisopimusopiskelijat sekä korkeakouluharjoittelijat. 

Työskentelemme maanlaajuisesti

Työskentelemme kymmenissä eri toimipisteissä ympäri Suomen. Pääkaupunkiseudun lisäksi meitä tullialan asiantuntijoita on muun muassa Turussa, Tampereella, Lappeenrannassa, Oulussa ja Torniossa. Tapaat meitä muun muassa Suomen maarajoilla, satamissa ja lentokentillä.

Iso osa yhteiskuntaa turvaavista tehtävistämme edellyttää paikalla oloa mm. asiakkaiden, työn luonteen ja työvälineiden vuoksi. Haluamme tarjota joustavan mahdollisuuden valita itse työntekopaikka niiden tehtävien osalta, joissa se on mahdollista. Osastot ja toiminnot määrittelevät itselleen parhaat käytännöt, miten niissä toimitaan. Jokaisella on aina oikeus tehdä työtä omalla virka- tai työntekopaikallaan. Kokoaikainen etätyö ei meillä kuitenkaan ole mahdollista. Otamme jatkossa paikkariippumattomuuden ja monipaikkaisuuden  aina huomioon rekrytointien ja työtehtävien uudelleenjärjestelyjen yhteydessä.