Hyppää sisältöön

Teksti Ei turvaa ilman tekijöitä

Tulli työpaikkana

Edistämme tavarakaupan sujuvuutta ja varmistamme sen oikeellisuuden, kannamme tehokkaasti tavaraverot, tarjoamme palveluita asiakaslähtöisesti sekä suojaamme yhteiskuntaa, ympäristöä ja kansalaisia. Meitä tullialan ammattilaisia on noin 1 900 eri puolilla Suomea.

Työskentelemme kymmenissä eri toimipisteissä. Pääkaupunkiseudun lisäksi meitä tullialan asiantuntijoita on muun muassa Turussa, Tampereella, Lappeenrannassa, Oulussa ja Torniossa. Tapaat meitä muun muassa Suomen maarajoilla, satamissa ja Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Vuonna 2019 suurin osa tullilaisista työskenteli tulliselvityksen, veronkannon, tullivalvonnan, rikostorjunnan tai yritystarkastuksen parissa. Meillä on myös tilastoinnin ammattilaisia, jotka vastaavat ulkomaankaupan virallisista tilastoista. Tullilaboratorion kemistit ja laborantit varmistavat maahantuotavien tuotteiden turvallisuuden.

Meitä tullilaisia työskentelee lisäksi mm. talous-, henkilöstö- ja tietohallinnossa, viestinnässä, asiakaspalvelussa ja opetustehtävissä.

Eri-ikäisiä naisia ja miehiä

Naisten osuus tullilaisista on noin 45 prosenttia. Puolet asiantuntijoistamme on naisia, ja esimiehistä naisia on joka kolmas. Meillä työskentelee eri-ikäisiä ihmisiä työelämän alkutaipaleella olevista eläköityviin. Tämä mahdollistaa hiljaisen tullitiedon siirtymisen kollegalta toiselle, mikä samalla kehittää toimintaamme.

Olemme ylpeitä siitä, että suurin osa tullilaisista, noin 95 prosenttia, työskentelee vakinaisissa virkasuhteissa.

Koemme, että uudet osaajat työyhteisössämme ovat arvokas asia – oikeastaan organisaatiomme elinehto.

Etsimme osaajia, jotka ovat hyviä tyyppejä

Vuonna 2019 meillä oli eri puolilla Suomea avoinna lähes 300 mielenkiintoista tehtävää, joihin saimme tuhansia hakemuksia. Meidät nähdään arvostettuna ja haluttuna työpaikkana. Teemme jokaisen uuden työntekijän löytämiseksi suuren työn yli yksikkörajojemme ja toivotamme uuden tullilaisen hyvällä mielellä tervetulleeksi joukkoomme.

Tervetuloa meille töihin. Meillä pääset tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä.