Hoppa till innehåll

Mina förtullningar

Du hittar förtullningar som du gjort under de föregående 90 dagarna i Importförtullningstjänsten för privatpersoner under Mina förtullningar.

Identifiera dig i tjänsten med dina nätbankskoder, mobilcertifikat eller certifikatkort. 

Under Mina förtullningar

 • hittar du förtullningar som du gjort i Importförtullningstjänsten för privatpersoner samt därtill hörande dokument, såsom förtullningsbeslutet, beslutet om frigörande och tullfakturan, från de föregående 90 dagarna.
 • kan du korrigera en halvfärdig förtullning, betala importskatterna för den eller svara på en begäran om tilläggsutredning angående den.
 • kan du bifoga dokument till din förtullning om Tullen ber dig om dem i samband med förtullningen.
 • kan du kontrollera om din förtullning blivit handlagd.

Beakta

 • Om Posten eller någon annan transportfirma har förtullat försändelsen åt dig, be att få av dem alla dokument som hänför sig till förtullningen.
 • Kvittot över förtullningen du betalat får du av din bank.

Beakta följande

Om du har förtullat ditt paket i Importförtullningstjänsten för privatpersoner och om det har gått över 90 dagar sedan förtullningen, hittar du förtullningen med tillhörande dokument i Tullklareringstjänsten.

För sökningen behöver du förtullningens MRN-nummer (t.ex. 21FIU000…). Vid behov får du MRN-numret från Tullrådgivningen. Se till att du har försändelsens ankomstnummer eller transportdokumentets nummer till hands, innan du kontaktar Tullrådgivningen.

 1. Identifiera dig i Tullklareringstjänsten.
 2. Välj fliken ”Sökning av deklarationer”. Välj sökvillkoret ”MRN eller annan referens för deklarationen” och ange MRN-numret i fältet ”MRN eller annan deklarationsreferens”. Välj ”Webbtjänster” som deklarationssätt. Klicka på Sök.
 3. Förtullningsdokumenten finns på sidan ”Sammandrag och sändning”.

Om du förtullade paketet i Tullklareringstjänsten, hittar du förtullningen och därtill hörande dokument i tjänsten.

 1. Identifiera dig i Tullklareringstjänsten.
 2. Gå till fliken ”Färdiga” och välj önskad förtullning. Om du vet din förtullnings MRN-nummer (t.ex. 22FIU000…), kan du också söka fram den via fliken ”Sökning av deklarationer”.
 3. Förtullningsdokumenten finns på sidan ”Sammandrag och sändning”.

Beroende på betalningssätt kan det ta 2–3 bankdagar för betalningen att registreras på Tullens konto. Dröjsmål har till exempel förekommit i fall där förtullningen har betalats med MobilePay-appen.

När betalningen har registrerats är förtullningen klar och dess status ändras. När din förtullning är klar, meddelar Tullen automatiskt de flesta transportfirmor om att försändelsen kan levereras till dig.

Notera också Postens behandlingsavgift. Kolla upp saken på Postens webbplats.Frågor?

Fråga tullrådgivningen mån–fre 8–16.15

Var vänlig och bekanta dig med de vanligaste frågorna.

Kontakta Posten om du har frågor gällande postpakets ankomst, innehåll eller behandlingsavgift.

Tullrådgivning