Meddelanden om störningar

Tullen informerar direkt i sina e-tjänster om driftavbrott och störningar. Till våra företagskunder publicerar vi också separata meddelanden om störningar gällande meddelandedeklarering.

Störningar i e-tjänst

Om det förekommer störningar i Tullens e-tjänster, publicerar vi ett störningsmeddelande i e-tjänsterna. Där berättar vi hur du kan agera under störningen. Gå till Tullens e-tjänster.

Kan du inte logga in i Tullens e-tjänst?

Detta kan bero på följande orsaker:

Störningar vid meddelandedeklarering

Tullen informerar om störningar och driftavbrott genom att publicera meddelanden om störningar för meddelandekunder. Se redan publicerade meddelanden om störningar gällande meddelandedeklarering.

Störningar i andra myndigheters system kan också påverka tullklareringen. Se Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas störningsmeddelanden (dvv.fi).

Prenumerera på meddelanden om störningar och driftavbrott för meddelandekunder

Du kan också beställa de meddelanden om störningar och driftavbrott som är avsedda för Tullens meddelandekunder till din e-post. I meddelandena anges vilket av Tullens system som påverkas av störningen eller driftavbrottet. Därtill anges det när reservförfarandet, dvs. det avvikande sättet att tulldeklarera, kan inledas.

Välj om vilka ämnen du vill få meddelanden om störningar och driftavbrott. Du kan när som helst avsluta eller ändra din prenumeration.