Hoppa till innehåll

Information om Tullen

Finska tullen främjar smidigheten i utrikeshandeln med varor och säkerställer att den sker lagligt. Tullen tillhandahåller tjänster med kunden i fokus och skyddar samhället, miljön och medborgarna.

Tullen uppbär effektivt tullar och skatter av tullnatur, farledsavgifter samt andra skatter och avgifter vid import. Tullen sammanställer också den officiella utrikeshandelsstatistiken över Finlands import, export och handelsbalans.

Tullen är ett ämbetsverk som resultatstyrs av finansministeriet och som samarbetar med näringslivet samt med finska och utländska myndigheter. Tullen har omkring 2 000 anställda. Finska tullen är en del av Europeiska unionens tullsystem.

Två tullinspektörer som arbetar i hamnen.

Vad gjorde vi, vilka är vi?

Ändringen av mervärdesskattelagen som omfattade hela EU berörde miljontals nätbeställare. Internationella brottsfenomen kom till Finland. Vår läroavtalsutbildning förnyades och kompetensen inom tjänstedesign stärktes. 2021 var ett evenemangsrikt år och vi utvecklade mångsidigt vår verksamhet. Du kan läsa om detta och andra ämnen i Tullens år 


Nyhetsrum »

Här hittar du allt tullrelaterat informationsmaterial och Tullens kanaler i sociala medier på ett och samma ställe.

Bildarkiv

Tullens verksamhet »

Finska tullen är en del av Europeiska unionens tullsystem. Tullen är ett ämbetsverk som resultatstyrs av finansministeriet.

Tullens uppgifter, strategier och värderingar
Publikationer

Tullen som arbetsplats »

Tullen har cirka 1 900 professionella anställda. Vi arbetar med praktiska uppgifter, såsom tullbevakning, tullklarering och beskattning, men utvecklar också lagstiftningen i Finland och i EU.

Lediga arbetsplatser


Tullens övriga webbplatser