Hoppa till innehåll

Information om Tullen

Finska tullen främjar smidigheten i utrikeshandeln med varor och säkerställer att den sker lagligt. Tullen uppbär också varuskatter effektivt, tillhandahåller tjänster med kunden i fokus samt skyddar samhället, miljön och medborgarna.

Se videon om Tullens verksamhet.


Nyhetsrum »

Här hittar du allt tullrelaterat informationsmaterial och Tullens kanaler i sociala medier på ett och samma ställe.

Aktuellt
Bildarkiv

Tullens verksamhet »

Finska tullen är en del av Europeiska unionens tullsystem. Tullen är ett ämbetsverk som resultatstyrs av finansministeriet.

Tullens uppgifter, strategier och värderingar
Publikationer

Tullen som arbetsplats »

Tullen har cirka 1 900 professionella anställda. Vi arbetar med praktiska uppgifter, såsom tullbevakning, tullklarering och beskattning, men utvecklar också lagstiftningen i Finland och i EU.

Lediga arbetsplatser

Tullaboratoriet »

Tullaboratoriet är en expert på analytik inom bevakningen. I praktiken fungerar laboratoriet som myndighetslaboratorium och kompetenscenter för många sektorer, och samma resurser används effektivt till olika uppgifter.

Tullmuseet »

Tullmuseet ligger i kurtinen Hamilton-Polhem på Vargön i Sveaborg. Tullmuseet har en permanent tullhistorisk utställning samt en årlig temautställning.

Utställning: 1918 – Kriget inom tullverket
Tullmuseet ligger i Sveaborg


Hur skulle du utveckla innehållet?

Vi vill utveckla vår webbplats tillsammans med våra kunder. Klicka på "Skicka utvecklingsförslag" nedan för att ge ditt utvecklingsförslag.

Skicka utvecklingsförslag