Hoppa till innehåll

Sök- och förfrågningstjänster

Fintaric

Fintaric är en tjänst för sökning av varukoder. Tjänsten är öppen för alla. I Fintaric kan du söka fram den varukod som behövs i tulldeklarationen samt uppgifterna om de restriktioner och skatter som gäller för varukoden.

I Fintaric visas utöver uppgifterna från EU:s Taric-system också uppgifterna om de nationella finska skatterna och restriktionerna. Tjänsten är avsedd för företagsanställda som i sitt dagliga arbete behöver varukodsuppgifter och som behärskar grunderna i klassificering.

I Fintarics funktion Beräkning kan du också beräkna ungefär hur mycket tullar och skatter som uppbärs för varan. Denna funktion kommer att kompletteras i och med importdeklareringsreformen.

Företag kan få varukodsuppgifterna till sina egna system också i maskinläsbar form från Fintaric-distributionstjänsten. De tekniska beskrivningarna av distributionstjänsten, som är ämnad för systemutvecklare, har publicerats som zip-filer under anvisningarna om Fintaric. Distributionstjänsten kommer att finnas att tillgå via portalen Suomi.fi.


Kommissionens TARIC-databas

Kommissionens TARIC-databas innehåller bl.a. varukoder, tilläggstullar, förmånstullar, antidumpningsåtgärder och kvoter.

Gå till tjänsten

                            

Ta kontakt

Allmän rådgivning för företagskunder

Allmän rådgivning för företagskunder betjänar må-fr kl. 8-16. Ring, skicka en fråga eller läs de vanligaste frågorna.

Tullrådgivning

Vi vill utveckla vår webbplats tillsammans med våra kunder. Klicka på "Skicka utvecklingsförslag" nedan för att ge ditt utvecklingsförslag.

Skicka utvecklingsförslag