Hoppa till innehåll

Sök- och förfrågningstjänster

Fintaric

Fintaric är en tjänst för sökning av varukoder. Tjänsten är öppen för alla. I Fintaric kan du söka fram den varukod som behövs i tulldeklarationen samt uppgifterna om de restriktioner och skatter som gäller för varukoden.

I Fintaric visas utöver uppgifterna från EU:s Taric-system också uppgifterna om de nationella finska skatterna och restriktionerna. Tjänsten är avsedd för företagsanställda som i sitt dagliga arbete behöver varukodsuppgifter och som behärskar grunderna i klassificering.

I Fintarics funktion Beräkning kan du också beräkna ungefär hur mycket tullar och skatter som uppbärs för varan. Denna funktion kommer att kompletteras i och med importdeklareringsreformen.

Företag kan få varukodsuppgifterna till sina egna system också i maskinläsbar form från Fintaric-distributionstjänsten. De tekniska beskrivningarna av distributionstjänsten, som är ämnad för systemutvecklare, har publicerats som zip-filer under anvisningarna om Fintaric. Distributionstjänsten kommer att finnas att tillgå via portalen Suomi.fi.


Kommissionens TARIC-databas

Kommissionens TARIC-databas innehåller bl.a. varukoder, tilläggstullar, förmånstullar, antidumpningsåtgärder och kvoter.

Gå till tjänsten

                            

Ta kontakt

Allmän rådgivning för företagskunder

Allmän rådgivning för företagskunder betjänar må-fr kl. 8-16. Ring, skicka en fråga eller läs de vanligaste frågorna.

Tullrådgivning

Hur skulle du utveckla innehållet?

Vi vill utveckla vår webbplats tillsammans med våra kunder. Klicka på "Skicka utvecklingsförslag" nedan för att ge ditt utvecklingsförslag.

Skicka utvecklingsförslag