Tullen avslöjade en organisation som smugglat in och distribuerat amfetamin i Lahtis

8.2.2019 9.00
Pressmeddelande

Tullen har undersökt en finsk smugglingsorganisation som skickat tre kilo amfetamin per post till Finland. Sammanlagt skulle värdet på den beslagtagna narkotikan ha varit cirka 75 000 euro i gatuhandeln.

I november 2018 beslagtog Posttullen vid Helsingfors-Vanda flygplats en försändelse från Tyskland som innehöll ett kilo amfetamin. Postförsändelsen var adresserad till en privatperson i Lahtis.

Tullens förundersökning har visat att i november 2018 har man från Tyskland till Finland skickat två tidigare postförsändelser som båda innehöll ett kilo amfetamin. Narkotikapartierna har distribuerats i Finland och från den ovan nämnda mängden har man fått minst 40 000 bruksdoser. Storleken på varje narkotikaparti som distribuerats har uppfyllt rekvisiten för grovt narkotikabrott.

Misstänkta finska medborgare

I Tullens förundersökning har framkommit att amfetaminet har beställts från utlandet via TOR-nätverket och sålts i Åbo, Jyväskylä, Tavastehus, Lahtis och Vanda. Flera personer har deltagit i distributionen av narkotikan. Under Tullens förundersökning av brottshelheten har en person häktats i Finland och sammanlagt sex personer är brottsmisstänkta. Alla de misstänkta är finländska medborgare.

Tullen har undersökt smugglingen och distributionen av narkotikan som flera grova narkotikabrott. Förundersökningen av brottshelheten slutförs under våren 2019.

Pressmeddelande