Hoppa till innehåll

Sähköisesti annettavien poistumisen ilmoitusten alkaminen, ajankohdan täsmentäminen 3.5.2010

Julkaisuajankohta 26.4.2010 16.07
Tiedote

72/2010, JR/AH

Mistä hetkestä ja mitä tavaroita koskien ilmoitusvelvollisuudet alkavat?

Tullihallituksen päätöksen 184/010/2009 (9.12.2009) mukaisesti sähköisesti annettavat poistumisen ilmoitukset (ilmoitus tavaran saapumisesta poistumispaikalle, poistumisen esittämisilmoitus ja poistumisilmoitus) on annettava Suomen kautta meri- ja rautateitse poistuvasta vientitavarasta 3.5.2010 alkaen.

Tässä ohjeessa täsmennetään tarkemmin näiden velvoitteiden alkamisajankohta.

Saapuminen poistumispaikalle- ilmoitus (tai sen korvaava, lisäkoodilla varustettu vienti-ilmoitus) on annettava niistä tavaroista, jotka saapuvat Suomessa sijaitsevaan satamaan tai junan lastauspaikalle maanantaina 3.5 klo 8 jälkeen. Ennen tuota ajankohtaa satamaan tai junan lastauspaikalle saapuneiden tavaroiden tullimuodollisuudet hoidetaan nykyisillä menettelysäännöillä.

Poistumisen esittämisilmoitus ja poistumisilmoitus on annettava niistä tavaroista, joista on annettu saapuminen poistumispaikalle ilmoitus (tai sen korvaava lisäkoodilla varustettu vienti-ilmoitus), ensin mainittu kuljetusvälineen lähtöä seuraavan arkipäivän aikana ja viimeksi mainittu kuljetusvälineen lähtöä seuraavana kolmantena arkipäivänä.

THT