Hoppa till innehåll

Tullen auktionerar ut historiska antikmöbler

5.6.2018 14.00
Pressmeddelande

Tullen säljer sina gamla möbler och andra varor på auktionen tisdagen den 12 juni 2018. På auktionen säljs bl.a. möbler från 1800-talet samt eftertraktat inhemskt Billnäs från början av 1900-talet. Bland varorna finns verkliga pärlor och rariteter

Tullen i hela landet har övergått till en ny lokalkoncept, vilket gör att Tullen inte längre kan använda och förvara alla sina gamla möbler. Möbler som Tullen nu auktionerar har använts i Tullstyrelsens lokaler på Skillnadsgatan samt på tullkamrarna i Helsingfors, Tammerfors och Hangö. Bland de varor som säljs finns bl.a. arbetsbord, bokhyllor, dokumentskåp samt soffgrupper och stolar. Möblerna representerar olika perioder och stilar.

En av de äldsta möblerna är en rysk soffgrupp av biedermeierstil från är 1845. Också andra möbler som tillverkats på 1800-talet är till salu. Största delen av möblerna är kontorsmöbler som tillverkats av Oy Billnäs Ab i början av 1900-talet. Vid auktionen säljs också konferensmöbler som representerar finsk modernism från 1950–1970-talen samt några kontorsmöbler som anskaffats i slutet av 1990-talet. Specialiteter är Tammerfors tullkammares gamla kassaskåp från början av 1900-talet samt 60 golvlampor.

Mervärdesskatt tillkommer inte på auktionspriserna. Tullen svarar inte för de auktionerade varornas kvalitet, skick, användningssäkerhet eller lämplighet för användningsändamålet. Varorna säljs i det skick som de är i vid försäljningstillfället.

Varorna säljs som regel i större helheter, dvs. ett bud kan omfatta flera möbler. Om någon vara har ett utgångspris anges priset i listan nedan. Betalning sker på plats. Godkända betalningssätt är kontanter, Visa, Visa Electron, MasterCard och Maestro.

Tullauktionen äger rum tisdagen den 12 juni 2018 kl. 12 på adressen Gamla Borgåvägen 231, A-huset, 01380 Vanda. Det är möjligt att bekanta sig med varorna på plats på auktionsdagen kl. 11–12.

Bl.a. denna fina biedermeier-helhet är till salu.

En av helheterna är denna samling av Billnäs-kontorsmöbler från början av 1900-talet.

Mera information om möblerna: Mika Parkkonen, tfn 040 332 8893, mika.parkkonen(at)tulli.fi

Auktionsvillkor (pdf)

Lista över varor som säljs

Kundmeddelande