Hoppa till innehåll

Tullaboratoriet med på Barnmässan 20. - 22.4.

2.5.2018 12.25
Pressmeddelande

Tullaboratoriet var i år med på Barnmässan som utställare tillsammans med Tullens kommunikation.

Avsikten var att för mässbesökarna och aktörerna inom branschen lyfta fram Tullens roll som en effektiv tillsynsmyndighet för livsmedel och konsumtionsvaror avsedda för barn.

På Tullens monter fanns det aktiviteter för både vuxna och barn. Där kunde man under ledning av Tullaboratoriets experter gissa namn på olika färskvaror, göra en nickeltest samt färglägga bilder med temat Tull och samtidigt lära sig om Tullens verksamhet. I en vitrin fanns produkter ur olika produktgrupper som Tullen övervakar samt exempel på leksaker, sötsaker och barnmat som visat sig strida mot bestämmelserna.

Barnmässan hade i år över 47 000 besökare. Tullens monter i närheten av huvudgången väckte stort intresse och besöktes av föräldrar med barn i olika åldrar, importörer av produkter avsedda för barn och andra intresserade. Besökarna ställde frågor om olika teman, t.ex. om Tullaboratoriets roll vid tillsynen av importvaror och, som vanligt, om tullavgifter och importrestriktioner.

Det som Tullens utställare främst kommer ihåg från Barnmässan var barnens glädje i att delta i de olika aktiviteterna samt föräldrarnas positiva intresse och uppskattning för Tullens verksamhet.

Kundmeddelande