Hoppa till innehåll

Tullaboratoriet deltog i Livsmedelsdagarna

12.6.2017 8.48 | Publicerad på svenska 16.6.2017 kl. 9.59
Pressmeddelande

Tullaboratoriet deltog i år för första gången under Livsmedelsdagen i rollen som utställare. Deltagandet i Livsmedelsdagen var en del av Tullaboratoriets 110-årsjubileumsår, och avsikten var att presentera Tullens roll som en effektiv myndighet för livsmedelstillsyn för aktörerna inom området.

I Livsmedelsdagen deltog 29 utställare och över 700 experter inom livsmedelssektorn. Tullens stånd i den omedelbara närheten av ankomsthallen väckte ett stort positivt intresse. Stället besöktes av representanter för intressentgrupper, lärare inom området, studeranden samt andra som var intresserade av Tullens verksamhet. Frågorna var mycket varierande och gällde såväl Tullens roll som livsmedelsövervakare som specifika frågor om analyser och tillsynsåtgärder.

De viktigaste minnet från Livsmedelsdagen var det positiva intresset gentemot Tullens verksamhet samt naturligtvis de mycket intressanta expertpresentationerna under anföranden på morgonen och parallellprogrammen under eftermiddagen.

Under Livsmedelsdagen publicerades även vinnaren av tävlingen Årets finländska livsmedel 2017. Tullaboratoriet gratulerar Gold&Green Foods Ltd Oy som vann tävlingen med sin innovativa produkt Gold&Green Nyhtökaura™ 250 g nude.

Artikeln Tullaboratoriets meddelanden