Hoppa till innehåll

Finska tullen beslagtog innehållet i Silkkities nätverksserver – framgångsrikt tillslag i det anonyma Tor-nätverket

3.5.2019 9.00
Pressmeddelande

Finska tullen har beslagtagit nätverksservern för marknadsplatsen Silkkitie (Valhalla) och allt innehåll som fanns på servern.

Finska tullen har tidigare i år i samarbete med utländska myndigheter beslagtagit nätverksservern för Silkkitie, som verkat i Tor-nätverket sedan år 2013. Utifrån uppgifter som kommit fram under förundersökningen har Finska tullen också gjort ett betydande bitcoin-beslag.

Via marknadsplatsen som varit känd som både Silkkitie och Valhalla har det under flera års tid sålts internationellt sett betydande mängder narkotika och andra illegala varor, vilket lett till ett stort antal brottsutredningar i Finland och utomlands. Silkkitie var en av de mest långlivade och internationellt mest kända marknadsplatserna på vilka narkotika har sålts i Tor-nätverket. Efter att myndigheterna stängt webbplatsen Silkkitie (Valhalla) har en del finska narkotikaförsäljare flyttat sin verksamhet till andra olagliga marknadsplatser i Tor-nätverket, såsom Wall Street Market.

Under förundersökningen har Finska tullen bedrivit omfattande samarbete med franska myndigheter, Europol och andra myndigheter i olika länder.

Förundersökningen av ärendehelheten pågår fortfarande och i detta skede informerar varken Finska tullen eller internationella samarbetspartners mer om ärendet.

Läs mer: pressmeddelande Europol (på engelska)

Suomen tullin logo

Europolin logoPolice Nationale logo

Pressmeddelande