SV

Rekordantal ecstacy-tabletter beslagtogs av Tullen

21.12.2018 8.00
Pressmeddelande

Tullen beslagtog cirka 130 000 ecstacy-tabletter i Nordsjö hamn i Helsingfors i början av december 2018. Antalet beslagtagna ecstacy-tabletter är det största i Tullens historia. Förundersökningen i fallet pågår fortfarande.

Tullen beslagtog cirka 130 000 ecstacy-tabletter vid en platsgenomsökning i Nordsjö hamn i början av december. Tabletterna hade gömts i ett inbyggt gömställe i en personbil. Tullen kom personbilen på spåret genom eget inhämtande av information. Bilen var registrerad i Ryssland och hade anlänt till Finland ungefär en vecka tidigare. Värdet på de beslagtagna ecstacy-tabletterna skulle i gatuhandeln i Finland ha varit cirka 2,6 miljoner euro.

Enligt Tullens förundersökning finns det i detta skede skäl att misstänka att den misstänkte cirka 30-åriga ryska man som körde personbilen hade skaffat ecstacy-tabletterna i Holland, och att han hade som avsikt att transportera tabletterna vidare till Ryssland från Finland.

Tullen undersöker fallet som grovt narkotikabrott. Då Tullens förundersökning blir klar går ärendet till åtalsprövning vid åklagarämbetet i Helsingfors.

Pressmeddelande