Hoppa till innehåll

Provisorisk antidumpningstull på monoetylenglykol med ursprung i Förenta staterna eller Saudiarabien fr.o.m. 12.6.2021

Utgivningsdatum 11.6.2021 15.45
Pressmeddelande

Företag som importerar monoetylenglykol från Förenta staterna eller Saudiarabien måste förbereda sig på att antidumpningstull kommer att tas ut vid import av produkten. 

Produkterna klassificeras för närvarande enligt KN-nummer ex 2905 31 00 (Taric-nummer 2905 31 00 10).

De provisoriska antidumpningstullarna är företagsspecifika och storleken på antidumpningstullarna anges i EU:s officiella tidning nr L 205, 11.6.2021. Tillämpningen av den individuella antidumpningstullen förutsätter att en giltig faktura visas upp. 

I fortsättningen ska importörer ställa en säkerhet som är lika stor som den provisoriska antidumpningstullen. Den provisoriska antidumpningstullen gäller i sex månader. Om den provisoriska antidumpningstullen blir en slutgiltig antidumpningstull ska företaget betala de påförda antidumpningstullarna för de produkter som företaget importerat under den tid som den provisoriska antidumpningstullen varit i kraft. I praktiken sköts det så att Tullen frisläpper de säkerheter som ställts och skickar kunderna ett efteruppbördsbeslut med ett belopp som motsvarar den slutgiltiga antidumpningstullen.

Mera information:
Antidumpnings- och utjämningstullar
Gällande antidumpnings- och utjämningstullar
Antidumpnings- och utjämningsåtgärder – undersökningar 
yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi
 

Meddelanden om antidumpnings- och utjämningstullar