Hoppa till innehåll

Provisorisk antidumpningstull på kinesiska stålhjul avsedda för fordon fr.o.m. 11.10.2019 – kontrollera om din säljare finns med på listan!

10.10.2019 14.11
Pressmeddelande

Företag som importerar stålhjul avsedda för fordon, t.ex. ex 8708 70 10, från Kina måste förbereda sig på att antidumpningstull tas ut vid import av produkten. Det lönar sig att i EU:s officiella tidning nr L 259, 10.10.2019 kontrollera hur stor antidumpningstullen på olika säljares produkter kommer att vara.

I fortsättningen ska importören ställa en säkerhet som är lika stor som den provisoriska antidumpningstullen. Den provisoriska antidumpningstullen gäller i sex månader.

Om den provisoriska antidumpningstullen blir en slutgiltig antidumpningstull ska företaget betala de påförda antidumpningstullarna för de produkter som företaget importerat under den tid som den provisoriska antidumpningstullen varit i kraft. I praktiken sköts det så att Tullen frisläpper de säkerheter som ställts och skickar kunderna ett efteruppbördsbeslut med ett belopp som motsvarar den slutgiltiga antidumpningstullen.

Mera information:
Antidumpnings- och utjämningstullar
Gällande antidumpnings- och utjämningstullar
Antidumpnings- och utjämningsåtgärder - undersökningar
yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Meddelanden om antidumpnings- och utjämningstullar