Hoppa till innehåll

Kommissionen har publicerat meddelanden om beredskap för slutet av Brexit-övergångsperioden

Utgivningsdatum 6.8.2020 10.26
Pressmeddelande

Kommissionen har publicerat flera meddelanden om hur företag bör förbereda sig på att Brexit-övergångsperioden tar slut den 1.1.2021. Tillsvidare är det ännu oklart hurudant EU:s och Britanniens förhållande kommer att vara.

Kommissionen har den 9.7.2020 publicerat ett meddelande som går igenom de viktigaste ändringarna som sker då övergångsperioden tar slut oberoende av om ett avtal om det kommande partnerskapet mellan Europeiska unionen och Förenade kungariket har gjorts eller inte. Ett meddelande om tull- och ursprungsärenden har också publicerats på engelska den 14.7.2020. Meddelandet behandlar också bl.a. tillstånds- och registreringsärenden. Tullen informerar närmare om ändringarna och deras praktiska inverkan i ett senare skede.

Företag som idkar handel med Britannien bör fästa särskild uppmärksamhet vid att alla företag som idkar handel med länder utanför EU, också Britannien, ska vara EORI-registrerade i slutet av år 2020. EORI-nummer fås avgiftsfritt från Tullen. Läs mera om EORI-registrering i Tullens kundmeddelande.

Mera information:
Meddelanden om beredskap, publicerade av kommissionen (på engelska)
Tullens webbsida om Brexit
Vad är EORI?
yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Brexit Kundmeddelande