Hoppa till innehåll

Kommissionen har publicerat ett nytt meddelande om förberedelserna inför brexit

19.6.2019 13.37
Pressmeddelande

Kommissionen har 12.6.2019 publicerat sitt femte meddelande om förberedelserna inför brexit.

Du kan läsa meddelandet på engelska här.

Hotet om ett utträde utan avtal är verkligt och i meddelandet går man på nytt igenom de centrala förberedande åtgärderna som vidtas på EU-nivå och nationell nivå. På EU-nivå introduceras inte några nya förberedande åtgärder, utan tiden fram till oktober ska utnyttjas för att slutföra överenskomna åtgärder och upprätthålla beredskapsnivån.

Lär dig grunderna i tullklarering och förbered dig på brexit genom att läsa Tullens webbsida om brexit. För att underlätta och snabba upp tullklareringen ska ditt företag omedelbart kartlägga sina eventuella tillståndsbehov. Beroende på tillståndstyp kan tillståndshandläggningen nämligen ta flera månader. Tullens företagsrådgivning erbjuder avgiftsfri rådgivning i fråga om kartläggningen av tillståndbehovet. Tulldeklarering förutsätter alltid identifiering, dvs. att ditt företag har ett EORI-nummer. Om ditt företag inte ännu har ett EORI-nummer, eller om det är beviljat av UK, ska du ansöka om EORI-nummer nu. EORI-nummer beviljade av UK ogiltigförklaras vid brexit.

Med hjälp av sidan och genom att prenumerera på nyhetsbrevet om tullklarering samt Tullens meddelanden om brexit säkerställer du att du får den senaste informationen om brexits inverkan på tullärenden.

Mera information: yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Brexit