Hoppa till innehåll

Tietosuoja-asetusta sovelletaan EU:ssa 25.5.2018 alkaen

25.5.2018 13.25
Tiedote

EU:n yleinen tietosuoja-asetus tuo Tullille rekisterinpitäjänä uusia velvoitteita ja vastuita, ja toisaalta se vahvistaa Tullin asiakkaiden (=luonnollisten henkilöiden) oikeuksia omiin henkilötietoihinsa. Tullin eri tehtävissä, kuten neuvontapalveluissa, tullaustoiminnoissa ja lupapalveluissa, käsitellään paljon henkilötietoja.

Tulli on laatinut asiakkaidensa henkilötiedoista asetuksen mukaiset tietosuojaselosteet, jotka perustuvat Tullin eri toiminnoissa tarvittavien henkilötietojen käyttötarkoituksiin. Tullin tietosuojaselosteissa kerrotaan tarkemmin esimerkiksi, mitä tietoja käsittelemme, miksi niitä käsitellään, kelle tietoja siirretään tai kuinka kauan tietoja säilytetään. Tietosuojaselosteet on koottu Tullin verkkosivuille. Verkkosivuilla kerrotaan myös, mitä oikeuksia Tullin henkilöasiakkailla on henkilötietoihinsa liittyen.

Tullilla on oikeudellinen peruste käsitellä henkilötietoja lakisääteisten tehtäviensä hoitamiseksi. Niiltä osin kuin tietojen käsittely perustuu suostumukseen, varmistamme, että asiakas on antanut suostumuksen henkilötietojensa käsittelyyn, tai lähetämme uutiskirjeiden- ja häiriötiedoterekistereissä oleville asiakkaillemme asiasta uutiskirjeen, jossa kerrotaan, miten uutiskirjeiden tilaus on mahdollista peruuttaa.

Asiakastiedotteet