Hyppää sisältöön

Tullivarastoinnin ilmoituspalvelu

Tullille on annettava sähköinen tullivarastoinnin ilmoitus kaikista tullivarastointimenettelyyn asetettavista tavaroista ja lisäksi varastonluvanhaltijan on annettava päättämistiedonanto tullivarastosta pois otetuista tavaroista. Ilmoituksen voi antaa Tullin asiointipalvelun kautta. Palvelun käyttö on maksutonta ja se on käytettävissä 24/7. Palvelun käyttöohjeet ja usein kysytyt kysymykset löydät palvelusta.

Ilmoitus on tehtävä tunnistautuneena käyttäjänä. Käyttäjä voi katsoa ja tulostaa palvelun kautta tullivarastoinnin päätökset, tallentaa ilmoituksen keskeneräisenä ja valita vanhan ilmoituksen uuden pohjaksi. Ilmoituksia voi tehdä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Yrityskäyttäjät voivat kirjautua palveluun Suomi.fi-tunnistautumisella ja valtuuttaa toisen asioimaan puolestaan Suomi.fi-valtuutuksella. Katso-tunniste säilyy toistaiseksi käytössä niillä yrityksillä, jotka eivät voi vielä käyttää Suomi.fi-tunnistautumista. Lue lisää tunnistautumisesta ja valtuuttamisesta.

Yksityishenkilöt voivat kirjautua omilla verkkopankkitunnuksillaan. Muita mahdollisia tunnistautumistapoja ovat varmennekortti ja mobiilivarmenne. Jotta ilmoituksia voi tehdä, käyttäjän on hyväksyttävä palvelun käyttöehdot ensimmäisellä kirjautumiskerralla.

Tullivarastoinnin ilmoituksen täyttöön on seuraavat ohjeet:

  • kenttäkohtaiset ohjeet
  • näyttökohtaiset ohjeet
  • video-opas ilmoitusten täyttöön

Ilmoittaminen helpottuu, jos ilmoituksen antaja on selvittänyt etukäteen ilmoittamiensa tavaroiden tullinimikkeet ja nimikkeisiin mahdollisesti liittyvät lisävaatimukset ja tuontirajoitukset. Tullinimike on ilmoitettava vähintään kuuden numeron tarkkuudella. Tullinimikkeen voi hakea esimerkiksi Tullinimikepalvelu Fintaricin tai EU:n TARIC-hakupalvelun avulla.

Yritykset voivat antaa tullivarastointi-ilmoituksen myös sanomamuotoisesti omasta tietojärjestelmästään. Tämä edellyttää sanoma-asioinnin asiakkaaksi hakeutumista ja ohjelmiston ja yhteyksien testaamista Tullin kanssa.

Asiointipalvelut