Hyppää sisältöön

Ahvenanmaan verorajailmoituspalvelu (ALA)

ALA on Tullin järjestelmä Ahvenanmaan verorajan arvonlisäverotukseen.

ALAn nettipalvelu rekisteröityneille asiakkaille

ALA-järjestelmään voi kirjautua Suomi.fi-tunnistautumisella ja valtuuttaa toisen asioimaan puolestaan Suomi.fi-valtuutuksella. Katso-tunniste säilyy toistaiseksi käytössä niillä yrityksillä, jotka eivät voi vielä käyttää Suomi.fi-tunnistautumista. Lue lisää tunnistautumisesta ja valtuuttamisesta.

Lisäksi nettipalvelun käyttö edellyttää hakeutumista rekisteröidyksi asiakkaaksi.

ALA-järjestelmän nettipalvelun kautta voidaan antaa yhteenveto tuonnin veroilmoituksista (yhteenvetoilmoitus) sähköisesti. Veroilmoitukset laaditaan jatkossakin lomakkeella 118As tai vastaavalla ja jätetään paperilla Maarianhaminan tulliin.

Kun yhteenvetoilmoitusta tallennetaan nettipalveluun, järjestelmä luo maksuviitteen, jota on käytettävä arvonlisäveroa Tullille maksettaessa. Myös asiakkaiden, jotka eivät ilmoita sähköisesti vaan antavat yhteenvetoilmoituksen paperilla Maarianhaminan tulliin, täytyy hakea maksuviite ALA-järjestelmän nettipalvelusta.

Palvelussa on linkki tavallisimpiin verkkopankkeihin, joita käyttäen kannettava arvonlisävero on mahdollista maksaa saman tien.

Nettipalvelun puhelintuki

ALA-järjestelmän nettipalvelun puhelintukea antaa Maarianhaminan tulli. Neuvontaa annetaan suomeksi ja ruotsiksi.

Neuvoa voi tästä numerosta pyytää nettipalveluun sekä ilmoitusten sisältöön liittyvissä kysymyksissä. Käyttökatkoksista Tulli ilmoittaa erikseen.


Ota yhteyttä

Maarianhamina
Hamnterminalen, 22100 Maarianhamina
PL 40, 22101 Maarianhamina
ma–pe 12–16.15. Tulliselvitys myös m/s Rosellan tulo- ja lähtöaikoina (poikkeuksena aamulautan lähtöaika)