перейти к содержанию

Tulli takavarikoi suurimman heroiinimäärän lähes 10 vuoteen

18.4.2019 8.00
Tiedote

Tulli on tutkinut huumausaineiden salakuljetusorganisaatiota, joka lähetti postilähetyksinä heroiinia ja kuluttajamarkkinoilta kiellettyjä psykoaktiivisia aineita Suomeen. Huumausaineiden katukauppa-arvo olisi ollut yhteensä noin 72 000 euroa.

Tulli takavarikoi tammikuussa 2019 Postitullissa Helsinki‒Vantaan lentoasemalla kaksi Hollannista lähetettyä postilähetystä, jotka sisälsivät yhteensä 483 grammaa heroiinia. Postilähetykset oli osoitettu virheellisillä vastaanottajatiedoilla yksityishenkilölle Helsinkiin. Takavarikoidusta heroiinista olisi saanut vähintään 9 600 käyttöannosta.

Takavarikoitu heroiinimäärä on Tullin suurin yksittäinen heroiinitakavarikko lähes kymmeneen vuoteen. Suomessa heroiinin on korvannut markkinoilta lähes kokonaan sen käytön korvaushoitona käytetty Subutex-huumelääke.

Tullin esitutkinnan perusteella on selvinnyt, että Suomeen on heroiinin lisäksi lähetetty postitse kuluttajamarkkinoilta kiellettyjä psykoaktiivisia aineita, joita takavarikoitiin lähes kaksi kiloa kotietsinnöiden yhteydessä.

Epäillyt Suomen kansalaisia

Tulli on tutkinut rikoskokonaisuutta heroiinin osalta törkeänä huumausainerikoksena ja kuluttajamarkkinoilta kiellettyjen psykoaktiivisten aineiden osalta salakuljetuksena ja laittomaan tuontitavaraan ryhtymisenä. Esitutkinnan aikana Suomessa on vangittu viisi henkilöä, joista yksi on luovutettu eurooppalaisen pidätysmääräyksen perusteella Kroatiasta Suomeen. Kaikki viisi epäiltyä ovat Suomen kansalaisia.

Tullin esitutkinta on päättynyt ja tapaus on siirtynyt syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon.

пресс-релиз