Hyppää sisältöön

Tuleeko ruudunlukijan infoa tähän linkkiin? sdasda sadas asdsa asdsa

PTV Data View - Service

Lahjalähetyksen tullaus

Kun saat tullaamattoman lahjan EU:n ulkopuolelta, EU:n tullialueelta mutta veroalueen ulkopuolelta sinun pitää yleensä tullata lahja, ja maksaa siitä mahdolliset maahantuontiverot. Jos kyseessä on muun Suomen ja Ahvenanmaan välillä lähettävä lahja, se pitää yleensä tullata, jos lahjan arvo ylittää 45 euroa tai se sisältää alkoholia tai tupakkaa. Jos lahja pitää tullata, saat siitä yleensä tiedon Postilta tai muulta kuljetusyritykseltä.

Kuljetusyritys voi kuljettaa lähetyksesi vasta, kun on saanut luovutuspäätöksen tullauksesta. Varmista kuljetusyrityksen saapumisilmoituksesta pitääkö sinun toimittaa luovutuspäätös kuljetusyritykselle. Jos tarvitset luovutuspäätöksen, saat sen Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelusta.

Lahjan sisältö, arvo ja lähetysmaa vaikuttavat siihen, pitääkö lahjasta tehdä tulliselvitys. Yksityishenkilön lahjasta toiselle yksityishenkilölle ei tarvitse maksaa tullia tai veroa, jos lahjan arvo on 45 euroa tai alle ja se lähetetään EU:n tulli- ja veroalueen tai EU:n veroalueen ulkopuolelta, tai se lähetetään muun Suomen ja Ahvenanmaan välillä. Poikkeuksia ovat esimerkiksi alkoholi- ja tupakkalahjat, jotka on tullattava arvosta riippumatta. Lahjalähetys pitää tullata, kun saat kuljetusyritykseltä tiedon tullattavan lähetyksen saapumisesta.

Kun lähetät lahjan Ahvenanmaalta muualle Suomeen, sinun pitää tullata se ennen lähettämistä, jos lahjan arvo ylittää 45 euroa tai sen sisältää alkoholia tai tupakkaa.

Toimi näin

Voit tullata lahjan verkossa Tullin Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa. Jos et voi tai halua käyttää palvelua, voit valtuuttaa toisen henkilön tekemään tullauksen verkossa puolestasi. Verkossa ei kuitenkaan voi tullata tiettyjä tavaroita, kuten rajoitettuja aseita. Tällaiset lähetykset voit tullata vaihtoehtoisella tavalla tai ostaa tullauksen palveluna huolintayritykseltä.

Muun kuin Postin toimittaman lähetyksen voit tullata lähimmässä tullitoimipaikassa.

Kielet

fi, sv, en

Palveluluokat

Tuonti ja vienti

Avainsanat

lahjan tullittomuus

Tiedot päivitetty

03. toukokuuta 2021

Asiakaspalvelupiste Imatralla

Asiakaspalvelupisteissä voit hoitaa tulli-ilmoittamiseen ja tullaamiseen liittyviä asioita. Palvelupiste myöntää Suomen ja EU:n ulkopuolisen maan tai alueen välisessä ammattimaisessa liikenteessä olevan kulkuneuvon henkilökunnalle tullauskirjoja.

Tarkista aukioloajat tulli.fi/tietoa-tullista/yhteystiedot.

Käyntiosoite

Pietarintie 1
55610 IMATRA

Sähköpostiosoite

Puhelinnumero

+358 295527008

Palveluajat

Tarkista aukioloajat tulli.fi/tietoa-tullista/yhteystiedot.
Postipakettien tulliselvitys
Ma - Pe 8.00 - 16.00

Verkkopalveluosoite

Tiedot päivitetty

14. toukokuuta 2020