Korjaukset, huollot ja takuuvaihdot

Jos haluat lähettää tavaran EU:n tullialueen ulkopuolelle korjausta, huoltoa tai takuuvaihtoa varten, sinun on tehtävä Tullille vienti-ilmoitus ennen tavaran lähettämistä.Jos haluat lähettää tavaran EU:n tai EU:n veroalueen ulkopuolelle korjausta, huoltoa tai takuuvaihtoa varten, tee siitä vienti-ilmoitus Tullille ennen tavaran lähettämistä. Lue tarkemmat ohjeet sivulta Palautukset, korjaukset ja vaihdot

 

 Vientiä kuvaava ikoni. Voit tehdä vienti-ilmoituksen maksutta Tullin Vienti-ilmoituspalvelun kautta.

Tuontia kuvaava ikoni. Kun saat korjatun tai vaihdetun tavaran takaisin, tullaa se. Valitse tullauspalvelussa, onko kyseessä maksua vastaan korjattu tavara, maksutta takuuvaihdettu tavara tai maksutta takuukorjattu tavara.

Kun tavara palautuu maksullisesta korjauksesta, maksat maahantuontiverot vain korjauskustannuksista, lisätyistä osista ja lähettämiskustannuksista, et tavaran koko arvosta. Edellytyksenä on, että sinulla on riittävä selvitys tavaran lähettämisestä korjattavaksi.

Kun tavara palautuu takuukorjauksesta tai -vaihdosta, et joudu maksamaan siitä maahantuontiveroja, jos sinulle ei ole aiheutunut lähetyksestä mitään kustannuksia. Edellytyksenä on, että sinulla on riittävä selvitys tavaran lähettämisestä korjattavaksi.

Selvitykseksi käy esimerkiksi postipaketin lähetystunnus tai vienti-ilmoituksen viitenumero (MRN).