TYVI-palvelu

Tilastoilmoituksen voi tehdä sähköisellä lomakkeella Posti Messagingin TYVI-palvelun sivuilla Tyvi.fi tai tilastoilmoituksen voi lähettää myös määrämuotoisena tiedostona. Tiedoston siirtoa varten tarvitaan Posti Messagingin maksullinen TYVI Pro-tunnus.

Sähköinen lomake soveltuu hyvin niille tiedonantajille, joilla nimikemäärä ilmoituksessa on alle 50. Suurempiakin nimikemääriä voi ilmoittaa.

TYVI-palvelun käyttämiseksi tarvitaan Suomi.fi-valtuudet.

Tiedoston lähettäminen

Sisäkaupan tilastoilmoituksen voi lähettää myös määrämuotoisena tiedostona TYVI-palvelun kautta. Tiedoston siirtoa varten tarvitaan sekä Suomi.fi-valtuudet että Posti Messaging TYVI Pro-tunnus.

Posti Messaging TYVI Pro -tunnus

Tunnus haetaan osoitteesta: Tyvi.fi > Tilaa tästä. Se on maksullinen.

Posti Messaging tekee sopimuksen asiakkaan kanssa palvelun käytöstä. Tunnuksen saaminen kestää noin kolme työpäivää

Tilastoilmoitus lähetetään joko ascii-tiedostona tai csv-tiedostona (excel-taulukko tallennetaan csv-muotoon). Tiedoston siirto soveltuu hyvin ilmoittajille, joilla on paljon nimikerivejä ja tilastotiedot ovat saatavissa joko kokonaan tai osittain sähköisessä muodossa yrityksen omista tietojärjestelmistä. Erillistä tiedoston testausta ei TYVI-palvelussa vaadita. Käytettäessä tiedoston siirtoa järjestelmä tarkistaa heti tietojen oikeellisuuden, joten esim. virheellisiä koodeja ei voi antaa.

Kysyttävää?

Intrastat
ma–pe 9–12
vs99Tglox1jZvyyhgNuiYv7CJT6gngfnegav