Hyppää sisältöön

Tullineuvonta

Tullineuvonta palvelee kaikissa tullitoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai kysy itse.

Kysy Tullineuvonnasta -lomakkeella voit lähettää kysymyksiä neuvonnan asiantuntijoille. Henkilöasiakkaana voit tunnistautua Kysy tullineuvonnasta -palvelussa verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Yritysasiakkaana tunnistaudut Katso-tunnisteella. Pyrimme vastaamaan kyselyysi neljän työpäivän kuluessa.

Postipaketin saapumisilmoitukseen tai paketin sisältöön ja sijaintiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteys pakettia kuljettavaan yritykseen – Postiin tai rahtiyritykseen.

Autovero- ja valmisteveroasioissa ota yhteys Verohallintoon vero.fi.

Ota yhteyttä

Tullineuvonta, henkilöasiakkaat
ma–pe 8–16
Yleisneuvontaa yritysasiakkaille
ma–pe 8–16
Ahvenanmaan verorajaneuvonta
ma–pe 9–15

Nyt

Kasvinterveysdirektiivin muutos 1.9.2019 aiheuttaa muutoksia Venäjältä tuotavien marjojen, hedelmien ja vihannesten matkustajatuontiin. Syyskuun alusta lähtien Venäjän Euroopan puolisista osista saa tuoda 14.12.2019 asti omaan käyttöön ja ilman kasvinterveystodistusta vain 3 kiloa mm. seuraavia tuotteita (kilorajoitus on tuotekohtainen sekä matkustajakohtainen):

  • herukat ja karviaiset
  • vadelmat ja lakka
  • juolukka, karpalo, puolukka ja mustikka
  • mansikka
  • omena
  • aprikoosi, kirsikka, luumu, nektariini, persikka
  • päärynä

Kokonaisuudessaan uusi lista kasvinterveystodistusta vaativista tuotteista löytyy Ruokaviraston Kasvien terveystodistus -ohjeesta. Venäjän Aasian puoleisista osista matkustaja ei voi tuoda edellä mainitussa liitteessä olevia marjoja, hedelmiä ja vihanneksia ilman kasvinterveystodistusta lainkaan.

Mahdolliset tuontikiellot tulee edelleen tarkistaa Ruokaviraston Maahantuontikiellot-ohjeesta.

Sienille ei vaadita kasvinterveystodistusta ja näin ollen niitä saa tuoda omaan käyttöön enintään 10 kiloa ilman näytteenottoa ja säteilytason selvitystä myös 1.9.2019 jälkeen.

Kasvinterveyslainsäädäntö muuttuu 14.12.2019, jolloin tämä matkustajapoikkeus poistuu myös.

Lisätietoja Ruokaviraston verkkosivuilta.


Autoverokysymyksissä sinua auttaa Verohallinto. Anna ostamastasi ajoneuvosta käyttöönottoilmoitus ja autoveroilmoitus Verolle. Tullille sinun ei tarvitse antaa tulli-ilmoitusta eikä maksaa veroja, jos auto tai moottoripyörä on EU:ssa valmistettu tai sinne tullattu. Lue lisää ajoneuvon ostamisesta ulkomailta.

Muista, että jos tuot ajoneuvon ajamalla Suomeen, on sillä oltava toisessa Eta-valtiossa voimassaoleva rekisteröinti, tai sinun on hankittava sille suomalainen siirtolupa (Traficom). Traficomin verkkosivuilta löydät katsastustoimipaikat kartalta. Jos tarvitset siirtoluvan, hanki se jo etukäteen katsastustoimipaikalta. Siirtolupaa varten tarvitset ajoneuvon yksilöintitiedot (valmistusnumero). Miten saan siirrettyä Ruotsista ostetun auton Suomeen? (Autoliitto.fi)


Jos et tiedä tai saa tavaroiden lähettäjältäkään selville postilähetyksen sisältöä, voit tehdä huolintasopimuksen Postin kanssa, jolloin Posti hoitaa tullauksen. Postin palvelu on maksullinen. Ota yhteyttä Postiin, p. 020 451 5900 tai huolinta(at)posti.com.

HUOM. Tulli ei selvitä lähetyksien sisältöä asiakkaiden toimeksiannosta.

Lue lisää: Postin ja Tullin roolit nettiostoksissa


Hae usein kysyttyjä kysymyksiä