Hyppää sisältöön

Tullineuvonta

Tullineuvonta palvelee kaikissa tullitoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai kysy itse.

Kysy Tullineuvonnasta -lomakkeella voit lähettää kysymyksiä neuvonnan asiantuntijoille. Henkilöasiakkaana voit tunnistautua Kysy tullineuvonnasta -palvelussa verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Yritysasiakkaana tunnistaudut Katso-tunnisteella. Pyrimme vastaamaan kyselyysi neljän työpäivän kuluessa.

Postipaketin saapumisilmoitukseen tai paketin sisältöön ja sijaintiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteys pakettia kuljettavaan yritykseen – Postiin tai rahtiyritykseen.

Autovero- ja valmisteveroasioissa ota yhteys Verohallintoon vero.fi.

Tullineuvonta, henkilöasiakkaat
ma–pe 8–16
Yleisneuvontaa yritysasiakkaille
ma–pe 8–16
Ahvenanmaan verorajaneuvonta
ma–pe 9–15

Nyt

Venäjän Euroopan puoleiselta alueelta poimitut marjat eivät vaadi kasvinterveystodistusta ja siksi niitä saa tuoda enintään 10 kg omaan käyttöön. Euroopan ulkopuoliselta alueelta Venäjää saat tuoda kasvinterveystodistusta vaativia marjoja kuten mustikkaa, puolukkaa, karpaloa, juolukkaa, herukoita ja karviaisia enintään 3 kg omaan käyttöön. Muita marjoja, kuten mansikka, vadelmaa ja lakkaa, jotka eivät vaadi kasvinterveystodistusta, saat tuoda tältä alueelta enintään 10 kg.

Sienille ei vaadita kasvinterveystodistusta ja näin ollen niitä saa tuoda omaan käyttöön enintään 10 kg ilman näytteenottoa ja säteilytason selvitystä.

Muista, että kummassakaan tapauksessa marjat ja sienet eivät saa sisältää muita kasvinosia, kuten lehtiä.

Lisätietoja Ruokaviraston verkkosivuilta


Autoverokysymyksissä sinua auttaa Verohallinto. Anna ostamastasi ajoneuvosta käyttöönottoilmoitus ja autoveroilmoitus Verolle. Tullille sinun ei tarvitse antaa tulli-ilmoitusta eikä maksaa veroja, jos auto tai moottoripyörä on EU:ssa valmistettu tai sinne tullattu. Lue lisää ajoneuvon ostamisesta ulkomailta.

Muista, että jos tuot ajoneuvon ajamalla Suomeen, on sillä oltava toisessa Eta-valtiossa voimassaoleva rekisteröinti, tai sinun on hankittava sille suomalainen siirtolupa (Traficom). Traficomin verkkosivuilta löydät katsastustoimipaikat kartalta. Jos tarvitset siirtoluvan, hanki se jo etukäteen katsastustoimipaikalta. Siirtolupaa varten tarvitset ajoneuvon yksilöintitiedot (valmistusnumero). Miten saan siirrettyä Ruotsista ostetun auton Suomeen? (Autoliitto.fi)


Jos et tiedä tai saa tavaroiden lähettäjältäkään selville postilähetyksen sisältöä, voit tehdä huolintasopimuksen Postin kanssa, jolloin Posti hoitaa tullauksen. Postin palvelu on maksullinen. Ota yhteyttä Postiin, p. 020 451 5900 tai huolinta(at)posti.com.

HUOM. Tulli ei selvitä lähetyksien sisältöä asiakkaiden toimeksiannosta.

Lue lisää: Postin ja Tullin roolit nettiostoksissa


Hae usein kysyttyjä kysymyksiä