Autovero – Verohallinto vastaa autoverotuksesta ja siihen liittyvästä ohjeistuksesta

Autoverotus siirtyi Verohallinnon tehtäväksi 1.1.2017. Autoveroon liittyvät ohjeet ja asiointipalvelut löydät vero.fi-sivustolta. Jos sinulla on kysyttävää autoverosta, ole yhteydessä Verohallintoon – Autoverotus.

Myös luovutuskiellon eli karenssin poistoa haetaan Verohallinnolta

Jos ajoneuvolle on määrätty muuton yhteydessä luovutuskielto eli karenssiaika, voit hakea karenssin poistoa Verohallinnolta, vaikka olisit tehnyt ilmoituksen aikoinaan Tullille. Jos sinulla on kysyttävää luovutuskiellosta, ole yhteydessä Verohallintoon. 

Ohjeita muuttoajoneuvon tuoneelle henkilölle - vero.fi

Milloin pitää asioida Tullin kanssa?

1. Jos tuot auton tai muun ajoneuvon muuttotavarana EU:n ulkopuolelta

Tee muuttotavarana tuomastasi ajoneuvosta tulliselvitys saavuttuasi maahan. Tulli vahvistaa tullauspäätöksellä, että ajoneuvo on tulliton ja arvonlisäveroton, jos muuttotavaran edellytykset täyttyvät. Tutustu tulli.fi-sivuilla oleviin ohjeisiin: Ajoneuvot muuttotavarana.

2. Jos ostat auton tai muun ajoneuvon EU:n ulkopuolelta, sinun pitää tehdä siitä tulliselvitys. Tutustu tulli.fi-sivuilla oleviin ohjeisiin: Ajoneuvon osto ulkomailta.

Tulli vastaa myös autoverotuksen yhteydessä kannetun arvonlisäveron (elv) vahingonkorvausasioiden käsittelystä ja vahingonkorvauskanteisiin vastaamisesta.