Postipaketin tullaaminen jälkikäteen

Jos olet saanut postipaketin tullaamattomana kotiosoitteeseesi, sinun pitää tullata se jälkikäteen siinä tapauksessa, että arvonlisäveroa tulee kannettavaksi 5 euroa tai enemmän.

Tullaa pakettisi ensisijaisesti Tuonti-ilmoituspalvelussa valitsemalla ”Uusi rahtitullaus”.  

Siirry Tuonti-ilmoituspalveluun

Tapahtuman lisätiedoissa on mainittava, että kyse on jälkikäteisestä tullauksesta. Kauppalasku ja muut mahdolliset liitedokumentit kannattaa liittää jo ilmoituksen tekovaiheessa. Edeltävä asiakirja -kentässä käytetään koodia 788 ja asiakirjan numero (AREX-ilmoituksen MRN tai postilähetyksen saapumistunnus) ilmoitetaan todellisen asiakirjan mukaisesti, jos se on tiedossa. Ilmoitustiedot-näytöllä valitse: Tullitoimipaikaksi FI002000 –Säh.palv.ke.

Voit edelleen lähettää Tullille myös vapaamuotoisen pyynnön tullata lähetys jälkikäteen.

Liitä jälkitullaushakemukseen tilausvahvistus tai kauppalasku ja mahdollinen alkuperätodistus skannattuina ja lähetä se ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo(at)tulli.fi

tai postitse osoitteeseen:

Tulli, Tuonnin oikaisuhakemukset
PL 512
00101 Helsinki

Liitä hakemukseen aina henkilötunnuksesi tai yrityksesi y-tunnus.

Ilmoita lisäksi seuraavat tiedot:

  • lähetyksen tulopäivä sekä onko lähetys saapunut postilähetyksenä vai pikarahtiyrityksen tuomana
  • maa, josta tavarat saapuvat sekä tavaroiden alkuperämaa
  • tavaroiden täydellinen suomenkielinen tavarankuvaus sekä käyttötarkoitus tullinimikkeen määritystä varten.

Kun Tulli on käsitellyt hakemuksesi, saat tullauspäätöksen hakemuksessa ilmoittamaasi osoitteeseen. Hakemuksen käsittelyaika on 1–2 kuukautta. 

Huomioi nämä

On mahdollista, että sinulle on toimitettu aiemmin tulliselvitystä vaativa postipaketti suoraan kotiin esimerkiksi virheellisten tai epäselvien postipaketin pakettikorttimerkintöjen perusteella. Sinun on kuitenkin tulliselvitettävä lähetys niissäkin tapauksissa.

Voi olla, että tullauksen on hoitanut puolestasi huolintayritys.


Lisää aiheesta
Ota yhteyttä
Tulli-ilmoittaminen, henkilöasiakkaat
ma–pe 8–18

Pilotoimme chat-palvelua 30.5. alkaen. Sivun oikeassa alalaidassa näkyy ajoittain "Tarvitsetko apua" -kuvake, josta saat avattua chat-yhteyden Tullin asiakaspalveluun. Chat on yleensä käytössä arkisin klo 9−15.


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus