Postin ja Tullin roolit lähetyksen saapuessa

Oletko vastaanottamassa tulliselvitettävää postipakettia? Muista, että

  • Posti säilyttää ja kuljettaa myös tulliselvitettävät postipaketit
  • Tulli puolestaan tukee paketin vastaanottajaa tulliselvityksen tekemisessä

Tulliselvityksen voit hoitaa kätevästi Tullin tuonti-ilmoituspalvelussa.
  
Suomeen saapuvat tulliselvitettävät postipaketit jäävät Postin tullivarastoon Vantaalle, kunnes vastaanottaja on tullannut lähetyksen ja maksanut mahdolliset maahantuontiverot. Posti lähettää postilähetyksen vastaanottajalle saapumisilmoituksen, kuljettaa tulliselvitetyt postilähetykset varastosta eteenpäin ja hoitaa myös mahdolliset palautukset.

Jos sinulla on kysymyksiä paketin kuljetuksista, sijainnista tai saapumisilmoituksesta, osoita ne Postille, koska näissä kysymyksissä Tulli ei voi auttaa.

Muista myös Postin lähetysseurantapalvelu.

Sain tulliselvitettävän postilähetyksen saapumisilmoituksen Postilta, mitä teen?

Huomioi nämä

Jos lähetyksen tavaroiden yhteisarvo on 22 euroa tai sen alle tai lähetys sisältää enintään 45 euron arvoisen yksityishenkilön lähettämän lahjan, ei lähetyksestä tarvitse tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta tehdä tulli-ilmoitusta eikä maksaa veroja. Sinun täytyy kuitenkin lähettää tullille:

  • tilausvahvistus tai selvitys lahjasta ja sen arvosta
  • lähetyksen saapumistunnus ja yhteystietosi

sähköpostitse osoitteeseen lentoposti(at)tulli.fi paketin vapauttamista varten. Lisätietoja: Tullin sivuilta tai nettiasioinnin puhelinpalvelusta, p. 0295 5206.


Jos vastaanotat lahjan, on sinun pyydettävä lähettäjältä selvitys lahjan sisällöstä ja arvosta, jotta Tulli voi selvittää onko kyseessä lahja, jonka voi vapauttaa ilman tulliselvitystä.

Yli 45 euron arvoiset lahjat tullataan, ja niistä kannetaan maahantuontiverot, kuten mistä tahansa verkkokauppaostoksesta. 

Lue lisää: Lahjan tulliselvitys

Siirry tuonti-ilmoituspalveluun


Ota yhteyttä

Tulli-ilmoittaminen, henkilöasiakkaat
ma–pe 8–18

Neuvontaa tuonnin ja viennin tulli-ilmoituksen täyttämiseen, postipaketin tullaukseen asiointipalvelussa


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus