Postin käsittelymaksu tai luovutuspäätös muulle kuljetusyritykselle

Jotta Postin kuljettama paketti tulee perille, voit joutua maksamaan sitä ennen Postille käsittelymaksun. Jotta muun kuljetusyrityksen kuljettama paketti tulee perille, voit joutua toimittamaan sitä ennen kuljetusyritykselle luovutuspäätöksen. Voit seurata Postin lähetysten seurannassa tai muun kuljetusyrityksen lähetysseurantapalvelussa, missä pakettisi kulkee. 

Posti kuljettaa paketin

Jos maksoit tullauksen yhteydessä maahantuontiveroja, sinun pitää maksaa myös Postin käsittelymaksu. Pakettisi lähtee matkaan Postin varastosta vasta, kun olet maksanut käsittelymaksun Postille. Postin käsittelymaksuun liittyvissä kysymyksissä sinua neuvoo Posti.

Jos tullasit paketin Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa etkä maksanut tullauksen yhteydessä maahantuontiveroja, sinun ei tarvitse maksaa Postin käsittelymaksua. Pakettisi lähtee matkaan Postin varastosta automaattisesti.

Jos tullasit paketin Tulliselvityspalvelussa, tullitoimipaikassa tai lomakkeella etkä maksanut tullauksen yhteydessä maahantuontiveroja, pakettisi lähtee matkaan Postin varastosta vasta, kun olet tehnyt Postille käsittelymaksun vapautuspyynnön ja liittänyt siihen tullauspäätöksen. Lue, mitkä paketit sinun pitää tullata Tulliselvityspalvelussa. Jos tullasit paketin Tulliselvityspalvelussa, saat tullauspäätöksen Tulliselvityspalvelusta. Mene välilehdelle ”Valmiit”, valitse tekemäsi tullaus ja valitse sivu ”Asiakirjat”.

Muu kuljetusyritys kuljettaa paketin

Joissain tapauksissa sinun pitää toimittaa kuljetusyritykselle luovutuspäätös ennen kuin saat pakettisi. Tarkista pakettisi saapumisilmoituksesta, vaatiiko kuljetusyritys luovutuspäätöksen. Pakettisi lähtee matkaan kuljetusyrityksen varastosta vasta, kun olet toimittanut luovutuspäätöksen kuljetusyritykselle. Jos tullasit paketin Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa, saat luovutuspäätöksen Omat tullaukseni -osiosta.


Kysyttävää?

Kysy tullineuvonnasta ma–pe 8–16.15

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Postipakettien saapumiseen, sisältöön ja käsittelymaksuun liittyvissä kysymyksissä ota yhteys Postiin.

Tullineuvonta