Miten saan tullietuuden?

Tavarasta kannettava tulli voi olla täysimääräistä tullia alhaisempi tai jopa 0 %, jos tavara tuodaan suoraan esimerkiksi maasta, jonka kanssa EU:lla on voimassa oleva tullietuussopimus, kuten Britannia, Norja, Islanti, Sveitsi, Japani, Korea tai Marokko. Edellytyksenä on, että tuotteet täyttävät sopimuksen määrittelemät alkuperätuotteiden kriteerit.

Etuuden saadaksesi esitä Tullille määrämuotoinen alkuperätodistus (EUR.1) tai alkuperäilmoitus (alkuperävakuutus) tai -selvitys tullauksen yhteydessä. Saat alkuperäselvityksen myyjältä.

Voimassaolevat etuustullien määrät ja alkuperäselvityksiä koskevat vaatimukset voit tarkistaa Fintaric-tullinimikepalvelusta.

Tullietuus Turkista

Turkista vapaasta liikkeestä A.TR.-tavaratodistuksella tuotavat tavarat ovat yleensä tullittomia tavaroiden alkuperästä riippumatta. Jos haet tullietuutta Turkista ostamallesi tavaralle, ilmoita alkuperämaaksi Turkki, vaikka tavaran alkuperämaa olisi joku muu maa.

Tullietuutta ei saa

Esimerkiksi USA:lla, Thaimaalla, Malesialla, Kiinalla, Hongkongilla, Taiwanilla ja Uudella-Seelannilla ei ole tullietuussopimusta EU:n kanssa. Näistä maista tilattavista tavaroista maksetaan aina täysimääräinen tulli.

Huomioi nämä

Voit hakea tullietuutta Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa, kun tullaat lähetystäsi.

Voit hakea tullietuutta Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa, kun se on tullaamallesi tavaralle mahdollista. Tarkistamme puolestasi tullietuuden myöntämisen edellytykset. Pyydämme tarvittaessa selvityksen nähtäväksi. Lue lisää tullietuuksista.


Jos sinulla ei ole tällä hetkellä tarvittavaa tavaran alkuperän todistavaa asiakirjaa, tullaa lähetys normaalisti. Voit hakea tullauksen oikaisua jälkikäteen. Lue lisää tullietuuksista.


Ota yhteyttä

Kysy tullineuvonnasta ma–pe 8–16.15

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Postipakettien saapumiseen, sisältöön ja käsittelymaksuun liittyvissä kysymyksissä ota yhteys Postiin.

Tullineuvonta