Kuka tullaa paketin?

Olet itse vastuussa siitä, että pakettisi tullataan ja maksat siitä maahantuontiverot, kuten arvonlisäveron. Eräissä tapauksissa Posti tai muu kuljetusyritys voi tullata pakettisi automaattisesti puolestasi. 

Posti tai muu kuljetusyritys kertoo pakettisi saapumisilmoituksessa, jos tilaamasi paketti pitää tullata. Olet itse vastuussa siitä, että pakettisi tullataan ja maksat siitä maahantuontiverot, kuten arvonlisäveron. Joissakin tapauksissa Posti tai muu kuljetusyritys voi kuitenkin tullata pakettisi automaattisesti puolestasi. 

Enintään 150 euron ostos, jos myyjällä on IOSS-tunniste

Jos tavarasi arvo ilman kuljetuskustannuksia on enintään 150 euroa ja verkkokaupalla on IOSS-tunniste, pystyt maksamaan Suomen arvonlisäveron jo samalla, kun maksat verkkokauppaostoksesi. Tässä tapauksessa Posti tai muu kuljetusyritys tullaa pakettisi yleensä puolestasi automaattisesti. Kysy verkkokaupalta, onko sillä IOSS-tunniste. Lue lisää IOSS-tunnisteesta.

Huomioi, että sinun pitää huolehtia tullauksesta kuitenkin seuraavissa tapauksissa:

  • Olet tilannut tavaroita, joilla on rajoituksia.
  • Olet tilannut tuotteita, joista täytyy maksaa valmisteveroa, kuten alkoholia. Tällaisilla tuotteilla ei ole IOSS-tunnistetta.
  • Saat saapumisilmoituksen, jossa sinua pyydetään tullaamaan paketti. Esimerkiksi jotkut kuljetusyritykset eivät vielä tullaa paketteja puolestasi. Tämän takia saatat joutua tullaamaan pakettisi ja maksamaan siitä arvonlisäveron uudelleen tullauksen yhteydessä. Tässä tapauksessa verkkokauppa palauttaa sinulle takaisin jo kertaalleen maksamasi arvonlisäveron. Lue lisää poikkeuksista.

Enintään 150 euron ostos, jos myyjällä ei ole IOSS-tunnistetta

Jos tavarasi arvo ilman kuljetuskustannuksia on enintään 150 euroa ja verkkokaupalla ei ole IOSS-tunnistetta, et voi yleensä maksaa Suomen arvonlisäveroa samalla, kun maksat verkkokauppaostoksesi. Tässä tapauksessa sinun pitää huolehtia tullauksesta ja maahantuontiverojen maksamisesta itse. Kysy verkkokaupalta, onko sillä IOSS-tunniste. Lue lisää IOSS-tunnisteesta.

Huomioi, että joillakin verkkokaupoilla ei ole IOSS-tunnistetta, mutta pystyt silti maksamaan Suomen arvonlisäveron samalla, kun maksat verkkokauppaostoksesi. Silloin laskussasi voi lukea esimerkiksi ”DDP” (Delivered Duty Paid) tai ”toimitettu tullattuna”. Varmista verkkokaupalta, tullaako Posti tai muu kuljetusyritys pakettisi puolestasi.

Yli 150 euron ostos

Jos tavarasi arvo ilman kuljetuskustannuksia on yli 150 euroa, sinun pitää huolehtia tullauksesta ja maahantuontiverojen maksamisesta itse.

Huomioi, että saatat pystyä maksamaan joillekin verkkokaupoille Suomen arvonlisäveron samalla, kun maksat verkkokauppaostoksesi. Silloin laskussasi voi lukea esimerkiksi ”DDP” (Delivered Duty Paid) tai ”toimitettuna tullattuna”. Varmista verkkokaupalta, tullaako Posti tai muu kuljetusyritys pakettisi puolestasi.


Kysyttävää?

Kysy tullineuvonnasta ma–pe 8–16.15

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Postipakettien saapumiseen, sisältöön ja käsittelymaksuun liittyvissä kysymyksissä ota yhteys Postiin.

Tullineuvonta