Työmatkalta palatessa mukana yrityksen tavaroita

Jos saavut matkalta EU:n ulkopuolelta, ja mukanasi on tavaraa, joka

  • on viety Suomesta EU:n ulkopuolelle ja josta on viennin yhteydessä annettu Tullille vienti-ilmoitus tai
  • tavara on ostettu EU:n ulkopuolelta ja haluat tullata sen yritykselle, jolla on y-tunnus

valitse tullissa punainen kaista, esitä tavara Tullille ja anna tuonnin tulli-ilmoitus. Esitä ostetusta tavarasta lasku. Jos tavarasta on annettu viennin yhteydessä vienti-ilmoitus, tarvitset myös vienti-ilmoituksen MRN-numeron.

Yrityksellä pitää olla tavaraa maahantuotaessa EORI-numero. Lisäksi yrityksen nimiin tullattavasta kaupallisesta lähetyksestä on annettava turvatiedot.

Yritysten on yleensä annettava tuonnin tulli-ilmoitukset sähköisesti. Kuitenkin tilanteissa, joissa matkustaja kuljettaa mukanaan kaupallista tavaraa, voi matkustaja antaa tulli-ilmoituksen tavaroista SAD-lomakkeella.

Matkustajia ovat esimerkiksi lentäen Suomeen saapuvat henkilöt, jotka kuljettavat yritykselle tullattavan tavaran mukanaan lentokoneen matkustamossa tai lentokoneen ruumassa ja kuljettavat tavaran itse Tullin tarkastukseen. Henkilö, joka tuo säännöllisesti kaupallista tavaraa Suomeen, ei ole tässä ohjeessa tarkoitettu matkustaja, joka voi antaa Tullille paperisen tulli-ilmoituksen kuljettamistaan tavaroista.

Lisää aiheesta

Kysyttävää?

Kysy tullineuvonnasta ma–pe 8–16.15

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Postipakettien saapumiseen, sisältöön ja käsittelymaksuun liittyvissä kysymyksissä ota yhteys Postiin.

Tullineuvonta