Tullauskirjamenettely

Tullauskirja eli "tullikirja"

Suomen ja EU:n ulkopuolisen maan tai alueen välisessä ammattimaisessa liikenteessä olevan kulkuneuvon henkilökuntaan kuuluva saa tuoda työmatkoiltaan tavaroita verotta. Tuomisten määrä ei kuitenkaan saa ylittää kalenterikuukauden aikana sitä määrää, joka matkustajalla on oikeus tuoda kerralla verotta. 

Verottomuuden edellytyksenä on lisäksi, että tuoja merkitsee tuomansa tavarat tullauskirjaan eli "tullikirjaan", joka osoittaa hänen työskentelevän Suomen ja EU:n ulkopuolisen maan tai alueen välisessä ammattimaisessa liikenteessä olevassa kulkuneuvossa. Tullauskirjan myöntää tulli, ja se tulee esittää pyydettäessä.

Miten haen tullauskirjaa?

Voit hakea tullauskirjaa henkilökohtaisesti tullauskirjoja myöntävissä Tullin toimipaikoissa, joissa on asiakaspalvelua. Se myönnetään odottaessa. Mikäli tullauskirjoja myöntävässä toimipaikassa ei ole asiakaspalvelua, voit hakea tullauskirjaa myös lähettämällä vaadittavat asiakirjat postitse tällaiseen toimipaikkaan (tällöin henkilöllisyystodistuksesta riittää kopio). Saat tällöin tullauskirjan tullilta postitse ilmoittamaasi osoitteeseen. Ajanvarauspalvelussa ei myönnetä tullauskirjoja.

Tullauskirjan hakemista varten tarvitset:

  • henkilöllisyystodistuksen
  • valokuvan (passikuvan)
  • selvityksen työsuhteesta, esimerkiksi työsopimuksen
  • tullauskirjan uusimisen yhteydessä aiempi tullauskirja tulee palauttaa tai antaa selvitys, miksei sitä voida palauttaa

Tullauskirja on maksuton, ja se myönnetään toistaiseksi.

Huomioi nämä

                            

Ota yhteyttä

Tullineuvonta, henkilöasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.
Autovero- ja valmisteveroasioissa ota yhteyttä Verohallintoon vero.fi

Tietoa chat-pilotista


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus