Matkatavaroiden pakkaaminen

Suomen tulli ei ohjeista matkatavaroiden pakkaamiseen liittyvissä asioissa. Lisätietoa lentomatkatavaroiden pakkaamisesta ja kielletyistä tavaroista löydät Finavian verkkosivuilta.

Turvatarkastuksista ja matkatavaroiden pakkaamiseen liittyvistä määräyksistä saat lisätietoja Trafin verkkosivuilta.

Huomioi nämä

Jos viet henkilökohtaisia, arvokkaita matkatavaroita EU:n ulkopuolelle, täytä tullissa matkalle lähtiessäsi yksityishenkilöille tarkoitettu Matkatavaratodistus-lomake, jolla selvität tullille, että tavarat ovat olleet mukanasi jo matkalle lähdettäessä.

Jos viet mukanasi tavaraa ulkomaille kaupallisessa tarkoituksessa esim. myyntiä, väliaikaisesti messuille tai korjausta varten, sinun täytyy antaa tavaroista tullille sähköinen vienti-ilmoitus.


Useimmilla mailla on lääkkeiden maahantuonnista omat rajoituksensa. Matkustajan vastuulla on selvittää maahantuonnin rajoitukset kohdemaassa. Lisätietoja rajoituksista saat esim. kohdemaan suurlähetystöstä tai viranomaisilta. Suomen tulli ei anna tietoja muiden maiden tuontirajoituksista.

Ota matkalle mukaan lääkemääräykset eli reseptit. Niillä voit tarvittaessa todistaa, että sinulla on oikeus kuljettaa henkilökohtaisia lääkkeitä mukanasi. Jos sinulla on lääkkeistä sähköinen resepti (eResepti), ota matkalle mukaan jokin seuraavista:

  • Lääkärin tulostama potilasohje, jossa on lueteltu kaikki sinulle samalla kertaa määrätyt lääkkeet.
  • Apteekista saatava yhteenvetotuloste omista resepteistäsi.
  • Yhteenveto resepteistäsi, jonka voit tulostaa Kansallisen Terveysarkiston palvelusta omilla verkkopankkitunnuksillasi.

Lue lisää:


Lisää aiheesta

  • Finavia - Näin pakkaat matkatavarat lennolle
  • Trafi - Turvatarkastukset, matkatavaroiden pakkaamiseen ja kuljettamiseen liittyvät määräykset

Ota yhteyttä

Tullineuvonta, henkilöasiakkaat
ma–pe 8–16

Kysy tullineuvonnasta

Puhelun hinta lanka- ja matkapuhelinliittymästä
0 snt/min. + pvm/mpm.
Autovero- ja valmisteveroasioissa ota yhteyttä Verohallintoon vero.fi

Tietoa chat-pilotista


Asiasanat

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus