Tavara palautuu korjauksesta, huollosta tai vaihdosta

Maksuton takuukorjaus tai -vaihto Maksullinen korjaus

Tavara palautuu maksuttomasta takuukorjauksesta tai -vaihdosta ja tullaat sen itse Tuontitullauspalvelussa

Kun maksutta korjattu tavara palautetaan takaisin Suomeen, se on tullattava. Voit tullata lähetyksen Tuontitullauspalvelussa.

Valitse Tuontitullauspalvelussa, että haluat tullata maksutta takuukorjatun tavaran. Edellytyksenä on, että maksuttomuus perustuu takuuvelvoitteeseen.

Ellei takuukorjaukseen lähetettyä tavaraa voidakaan korjata, sen tilalle voidaan toimittaa vastaava uusi tavara. Valitse Tuontitullauspalvelussa, että haluat tullata maksutta takuuvaihdetun tavaran.

Tullia ei kanneta, kun tavara korjataan tai vaihdetaan maksutta takuuvelvoitteeseen perustuen. Edellytyksenä on, että sinulla on vienti-ilmoitus tai muu selvitys tavaran lähettämisestä korjattavaksi.

Arvonlisäveroakaan ei kanneta, kun korjaus tai vaihto perustuu takuuvelvoitteeseen ja on maksuton, eikä sinulta veloiteta mitään kuljetuskustannuksia.

Jos maksat kuljetuskustannuksia, sinun pitää maksaa niistä arvonlisäveroa.

Mitä tietoja tarvitsen tullausta varten?

Tullausta varten tarvitset

 

VANHA ALLA:

Edellytyksenä on, että maksuttomuus perustuu takuuvelvoitteeseen. Tuonti-ilmoituspalvelussa valitse kohta: Korjattu tavara, maksuton.

Ellei takuukorjaukseen lähetettyä tavaraa voidakaan korjata, sen tilalle voidaan toimittaa vastaava uusi tavara. Tuonti-ilmoituspalvelussa valitse kohta: Korvaava tuote palautetulle tavaralle.

Tullia ei kanneta, kun tavara korjataan tai vaihdetaan maksutta takuuvelvoitteeseen perustuen. Edellytyksenä on, että tavarasta on annettu vientiselvitys oikealla koodilla (menettelykoodi ollut 21-alkuinen), kun se on lähetetty korjattavaksi. Arvonlisäveroakaan ei kanneta, kun korjaus tai vaihto on takuuvelvoitteeseen perustuen maksuton, eikä sinulta veloiteta kuljetuskustannuksia.

Jos maksat kuljetuskustannuksista, on arvonlisäveron peruste kuljetuskustannusten määrä.

Mitä tietoja tarvitsen tulliselvitystä varten?

Tulli-ilmoitusta varten tarvitset seuraavat tiedot ja asiakirjat:

  • saapumisilmoitus (rahdinkuljettajalta)
  • takuuvelvoitteeseen perustuva maksuttomuus on osoitettava proformalaskulla tai muulla luotettavalla selvityksellä
  • vienti-ilmoitus. Lue lisää korjaukseen lähettämisestä: Palautukset, korjaukset ja vaihdot
  • tuotteen tavarakoodi eli tullinimike.

Tavara palautuu maksullisesta korjauksesta ja tullaat sen itse Tuontitullauspalvelussa

Kun korjattu tavara palautetaan takaisin Suomeen, se on tullattava. Voit tullata lähetyksen Tuontitullauspalvelussa maksua vastaan korjattuna tavarana. Edellytyksenä on, että sinulla on vienti-ilmoitus tai muu selvitys tavaran lähettämisestä korjattavaksi.

Tavarasta kannetaan maahantuontiverot korjaus-, vienti- ja tuontikuljetus-, vakuutus- ja liitännäiskustannuksista sekä mahdollisesti lisätyistä osista.

Maahantuontiveroina kannetaan yleensä tullia ja arvonlisäveroa.

Mistä tullausarvo muodostuu?

Tullausarvon muodostavat korjauskustannukset sekä vienti- ja tuontikuljetus-, vakuutus- ja liitännäiskustannukset Euroopan unionin saapumispaikkaan. Tullausarvoon sisällytetään myös mahdollisesti lisätyt osat. Postitse kuljetettujen lähetysten tullausarvoon on sisällytettävä määräpaikkaan saakka kannettavat postimaksut.

Mikä on arvonlisäveroperuste?

Arvonlisäveron perusteena ovat korjauskustannukset, johon lisätään EU:n ulkopuolella lisättyjen tavaroiden arvo, kuljetus-, lastaus-, ja purkauskustannukset jalostuspaikalle, sekä kuljetus-, lastaus-, vakuutus- ja liitännäiskustannukset EU:hun kuljetussopimuksen mukaiseen ensimmäiseen määräpaikkaan saakka. Jos tullaushetkellä on tiedossa, että tavara kuljetetaan toiseen EU:n alueella sijaitsevaan määräpaikkaan saakka, kuljetus- ym. maahantuontiin liittyvät kustannukset tähän määräpaikkaan saakka sisällytetään veron perusteeseen.

Esimerkki maksullisesta korjauksesta palautuvan digivideokameran kannettavista maahantuontiveroista, kun se palautetaan korjattuna USA:sta
Digivideokameran korjauskustannukset ovat 200 euroa. Hinta sisältää lisätyt uudet osat. Lähettämisen sekä palauttamisen postikulut ovat yhteensä 50 euroa. Digivideokameran yleinen tulli on 3,5 %.  Arvonlisävero on 24 % maahantuonnin arvonlisäveron perusteesta.
- Tullin määrä on 3,5 % digivideokameran korjaus- ja kuljetuskustannuksista:
-- 250 € x 0,035 = 8,75 euroa
- Arvonlisäveron määrä on 24 % maahantuonnin arvonlisäveron perusteesta:
-- (250 € + 8,75 €) x 0,24 = 62,10 euroa
Digivideokameran korjauksesta kannetaan maahantuonnin yhteydessä maahantuontiveroja yhteensä 70,85 euroa.            

Mitä tietoja tarvitsen tullausta varten?

Tullausta varten tarvitaan:

  • saapumisilmoitus (kuljetusyritykseltä)
  • lasku korjauksesta ja mahdollisesti lisätyistä osista ja tarvikkeista
  • vienti-ilmoitus tai muu selvitys tavaran lähettämisestä korjattavaksi. Lue lisää  korjaukseen lähettämisestä

Maksullisesta korjauksesta postitse palautuvan tavaran tullaaminen Tuonti-ilmoituspalvelussa

Alla olevassa kuvassa on palvelupolku, josta löydät tärkeimmät asiat, jotka sinun täytyy tehdä tai tietää, kun tulliselvität postitse korjattavaksi lähettämääsi tavaraa, josta olet antanut ohjeiden mukaisen vienti-ilmoituksen.

Siirry tuonti-ilmoituspalveluun

Tavara on korjattu USA:ssa ja se lähetetään sinulle

Posti lähettää sinulle saapumisilmoituksen, minkä jälkeen sinulla on 20 päivää aikaa tullata lähetys ja maksaa maahantuontiverot.

Posti.fi
TULLI.FI

Tulliselvitä korjattu tavara ja maksa mahdolliset maahantuontiverot Tuonti-ilmoituspalvelussa

Kun maahantuontiverot on maksettu, Posti toimittaa lähetyksen sinulle tai lähipostiin.

POSTI.FI

Lisää aiheesta

Ota yhteyttä

Kysy tullineuvonnasta

Tullineuvonta palvelee ma-pe 8-16. Soita, lähetä kysymys tai tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

Tullineuvonta


Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus