Hyppää sisältöön

Lahjan tullaus tullitoimipaikassa tai lomakkeella

Yleensä voit tullata lahjasi Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa. Joissain tapauksissa saatat joutua tullaamaan lahjan esimerkiksi tullitoimipaikassa tai lomakkeella.

Jos et pysty tullaamaan lahjaa Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa, osta tullaus Postilta tai muulta kuljetusyritykseltä tai tullaa lahja tullitoimipaikalla tai lomakkeella. Lue, millaisia lahjoja et voi tullata Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa.

Tullauksen ostaminen Postilta tai muulta kuljetusyritykseltä on nopeampaa kuin se, että tullaat tullitoimipaikalla tai lomakkeella. Huomioi, että lomakkeella tullaaminen kestää huomattavasti muita tullaustapoja pidempään.

Lahjan tullaus toimipaikalla 

Voit tullata yksityishenkilöltä saamasi lahjan arkisin kello 8–16.15 sellaisessa tullitoimipaikassa, joka tarjoaa asiakaspalvelua. Lue, millainen tavara on lahja. Tarkista toimipaikkojen yhteystiedot ja kysy tarvittaessa, voitko tullata siellä lahjan:

Ota mukaan seuraavat asiakirjat:

  • ajokortti, passi tai henkilökortti
  • lahjalähetyksen saapumisilmoitus
  • kirjallinen selvitys siitä, mitä lahjalähetys sisältää ja mikä sen arvo on (esim. kuitti tai vapaamuotoinen selvitys lähettäjältä).

Tulli voi pyytää sinua tullitoimipaikalla täyttämään lomakkeen (1143s)

Lahjan tullaus lomakkeella

Jos saat Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa ilmoituksen, ettei lahjaa voi tullata palvelussa, voit tullata lahjan lähettämällä Tullille lomakkeen (1143s). Katso ohjeet lomakkeen (1143s) täyttämiseen.

Lähetä lomake Tullille 

  • ensisijaisesti sähköpostitse lomakkeella ilmoitettuun sähköpostisoitteeseen. Käytä lomakkeen lähettämiseen turvasähköpostia.
  • vaihtoehtoisesti postitse osoitteeseen Lentotulli/Lomaketullaus, PL 512, 00101 Helsinki. 

Liitä lomakkeeseen seuraavat asiakirjat:

  • lahjalähetyksen saapumisilmoitus
  • kirjallinen selvitys siitä, mitä lähetys sisältää ja mikä sen arvo on (esim. kuitti tai vapaamuotoinen selvitys lahjan lähettäjältä).

Jos et pysty lähettämään lomaketta sähköpostitse tai postitse, voit tuoda lomakkeen tullitoimipaikalle.

Tulli pyrkii vastaamaan noin yhden arkipäivän kuluessa. Huomioi, että saatat saada tullauksesta lisäselvityspyynnön.

Postin käsittelymaksu tai luovutuspäätös muulle kuljetusyritykselle

Jos lahjasi kuljettaa Posti ja maksoit tullauksen yhteydessä maahantuontiveroja, sinun pitää maksaa myös Postin käsittelymaksu. Jos et maksanut tullauksen yhteydessä maahantuontiveroja, sinun ei tarvitse maksaa Postin käsittelymaksua.

Jos lahjasi kuljettaa jokin muu kuljetusyritys, tarkista lahjasi saapumisilmoituksesta, tarvitseeko kuljetusyritys sinulta luovutuspäätöksen.


Muualla tällä sivustolla


Kysyttävää?

Kysy tullineuvonnasta ma–pe 8–16.15

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Postipakettien saapumiseen, sisältöön ja käsittelymaksuun liittyvissä kysymyksissä ota yhteys Postiin.

Tullineuvonta


Asiasanat Lahjalähetykset