Hyppää sisältöön

Lahjan tullaus

Voit tullata lahjalähetyksen itse tai valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan sen puolestasi Tullin tuontitullauspalvelussa.

Voit myös ostaa tullauksen palveluna kuljetusyritykseltä. Lue lisää tullausvaihtoehdoista ja tullaamisesta.


Huomioi nämä

Tullaa lähetys lahjalähetyksenä Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa Valitse sivulla 1 ”Haluan tullata yksityishenkilön lähettämän lahjan” ja ilmoita lahjalähetyksen arvoksi enintään 45 euroa. Ilmoita sivulla 3 lahjojen vastaanottajien etu- ja sukunimet sekä tiedot lahjoista ja niiden arvoista henkilöittäin.

Huomaa, että lähetyksen sisältämät lahjat on oltava tarkoitettu vain sinun perheellesi eikä yksittäisen lahjatavaran arvoa voi jakaa osiin. Yhdelle perheenjäsenelle tarkoitettujen lahjojen yhteenlaskettu kokonaisarvo ei saa ylittää 45 euroa.

Lue lisää lahjalähetyksistä


Tullaa lähetys Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa. Valitse sivulla 1 ”Haluan tullata yksityishenkilön lähettämän lahjan” ja ilmoita lahjalähetyksen arvoksi kaikkien lahjojen yhteisarvo. Ilmoita sivulla 3 jokainen lahja omana tavaranaan hintatietoineen. Valitse kohta ”Haluan, että Tulli ottaa minuun yhteyttä”. Tulli tarkistaa lahjalähetyksen edellytykset ja on sinuun yhteydessä tämän palvelun kautta.

Lue lisää lahjalähetyksistä


Tullaa lähetys Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa. Valitse sivulla 1 ”Haluan tullata yksityishenkilön lähettämän lahjan” ja ilmoita lahjalähetyksen arvoksi kaikkien lahjojen yhteisarvo. Ilmoita sivulla 3 jokainen lahja omana tavaranaan hintatietoineen. Valitse kohta ”Haluan, että Tulli ottaa minuun yhteyttä”. Tulli ottaa sinuun yhteyttä, minkä jälkeen voit antaa lisäselvityksen ja pyytää yhtä tavaraa veroitta.

Lue lisää lahjalähetyksistä


Jos lähetyksen arvo on enintään 45 euroa, ja se sisältää kahvia enemmän kuin 500 g tai teetä yli 100 g, ilmoita tämä aloitussivulla. Jos lähetyksessä on muitakin tavaroita, valitse sivulla 3 ”Haluan, että Tulli ottaa minuun yhteyttä”, jolloin käsittelijä voi vahvistaa muiden tavaroiden verottomuuden edellytykset.

Lue lisää lahjalähetyksistä


Kirjaudu uudelleen Henkilöasiakkaan tuontitullauspalveluun

  • Löydät tullauksen ja siihen liittyvän lisäselvityspyynnön sivulta Omat tullaukseni.
  • Toimi lisäselvityspyynnön mukaan.
  • Tarkemmat ohjeet löydät Tullaustiimin lähettämästä viestistä. Yleensä sinua pyydetään lataamaan ja lähettämään tilausvahvistus tai muu asiakirja. Voit myös lähettää asiakirjat sähköpostilla palvelussa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.
  • Lahjalähetyksistä tarvitaan yleensä tieto lahjan sisällöstä ja sisällön arvosta. Pyydä niitä lahjan lähettäjältä kirjallisesti, kuten sähköpostilla tai viestinä ja lähetä tieto Tulliin.

Ilman lisätietoja Tulli ei voi käsitellä tullaustasi.


Tullausta varten tarvitset:

  • saapumisilmoituksen kuljetusyritykseltä
  • selvityksen lahjasta ja lahjan arvosta, esimerkiksi vapaamuotoinen selvitys arvosta tai kuitti tavarasta. (Pyydä selvitys tarvittaessa etukäteen lahjan lähettäjältä).
  • Tulli voi pyytää nähtäväksi myös muita asiakirjoja.

 


Jos vastaanotat lahjan, on sinun pyydettävä lähettäjältä selvitys lahjan sisällöstä ja arvosta

Yli 45 euron arvoisista lahjoista kannetaan maahantuontiverot, kuten mistä tahansa verkkokauppaostoksesta. 

Lue lisää lahjan tullauksesta


Lahjalähetysten tullittomuudesta säädetään Neuvoston asetuksen (EY) N:o 1186/2009, 16.11.2009  (Virallinen lehti L324/23 10.12.2009 ) artikloissa 25 - 27.


                            

Ota yhteyttä

Henkilöasiakkaan tuontitullaus
ma–pe 8–18.00

Apua tulli-ilmoituksen täyttämiseen (yli 150 euron arvoiset lähetykset)