Hyppää sisältöön

Yleisvakuuden varaustilanne 

Yrityksesi yleisvakuuden varaustilanteen voit katsoa Omat tiedot -palvelussa. Vakuudesta varattu osuus näkyy prosentteina. 

Varattuun osuuteen luetaan mukaan 

  • tullauksen yhteydessä tehtävät vakuuden varaukset näille  tullimenettelyille: luovutus vapaaseen liikkeeseen, sisäinen jalostus sekä väliaikainen maahantuonti
  • tullivarastolupaan, väliaikaisen varaston lupaan ja tietyn käyttötarkoituksen lupaan liittyvät pitkäaikaiset vakuusvaraukset. 

Esimerkki:

Asiakas Oy:llä on yleisvakuuslupa, tullivarastolupa sekä maksunlykkäyslupa. 

Asiakas Oy on toimittanut Tullille 10 000 euron suuruisen yleisvakuuden. Vakuudesta 7 000 euroa on käytettävissä luovutus vapaaseen liikkeeseen -tullimenettelyn varauksille ja tullivarastoluvan vakuusvaraus on 3 000 euroa. 

Jos vakuudessa ei ole lainkaan varauksia luovutus vapaaseen liikkeeseen -tullimenettelylle, yleisvakuuden varattu osuus on 30 % eli pelkkä tullivarastoluvan varausosuus 3 000 euroa. Yleisvakuudesta on siis vapaana 7 000 euroa. 

Jos taas vakuudessa on tullivarastoluvan 3 000 euron vakuusvarauksen lisäksi 1 200 euron varaus luovutus vapaaseen liikkeeseen -tullimenettelylle, yleisvakuudesta varattu osuus on 42 % ((3 000 e + 1 200 e) / 10 000 e x 100). Yleisvakuudesta on vapaana 5 800 e.

                            

Ota yhteyttä

Yleisneuvontaa yritysasiakkaille

Yleisneuvontaa yritysasiakkaille ma—pe 8–16.15 sähköpostitse osoitteesta [email protected]

Tullineuvonta