Uratarinoita

Meillä Tullissa työskentelee noin 1 900 henkilöä monipuolissa tehtävissä ympäri Suomen. Tehtävät vaihtelevat perustehtävistä vaativiin asiantuntija- ja esimiestehtäviin. Työskentelemme esimerkiksi tulliselvityksen, veronkannon, tullivalvonnan, rikostorjunnan ja yritystarkastuksen parissa. Meiltä löytyy mm. tilastoinnin, tietohallinnon, asiakaspalvelun, viestinnän ja hallinnon ammattilaisia sekä kemistejä ja laborantteja. Lisäksi tullilaisia työskentelee opetustehtävissä.

 

Kuvassa koiranohjaaja.

Lisääntyvää liikennettä valvomassa

Valvomme tavaroita ja ihmisiä rajoillamme, satamissa ja lentokentillä. Kaikkina kellonaikoina, huomaamattomasti, mutta tarkasti. Koulutamme tullilaiset kaikkiin tehtäviin ja huolehdimme myös jatkuvasta osaamisen kehittämisestä.

Tutustu koiranohjaaja Jukan työhön.

Laboratorioanalyytikko kuvassa.

Tutkimustyötä suomalaisten turvaksi

Tullilaboratorion huippuasiantuntijamme tekevät riskiarviointeja, pistokokeita ja laatututkimuksia. Tutkimme elintarvikkeita, kulutustavaroita, polttoaineita, huumaus- ja lääkeaineita ja toimimme myös kansallisena vertailulaboratoriona.

Tutustu laboratorioanalyytikko Katjan työhön.

Tietohallintojohtaja kuvassa.

Turvallista yhteiskuntaa tekemässä

Nettikauppa kasvaa, digitaalisia palveluja tarvitaan enemmän, Euroopan unionin sisärajavalvontaa tehostetaan. Tullissa voit kehittää tietojärjestelmiä, rakentaa sujuvampia palveluja ja innovoida uusia ratkaisuja.

Tutustu Tullin tietohallintoon.

Kuvassa lakimies.

Syvällistä asiantuntijuutta

Meillä työskentelee talouden, tekniikan, viestinnän, hallinnon ja monien erityisalojen ammattilaisia. Kehitämme järjestelmiämme, tarkastamme yrityksiä, valvomme ulkomaankauppaa, kannamme tavaraveroja ja torjumme rikollisuutta.

Tutustu lakimies Askon työhön.

Kuvassa testauspäällikkö.

Digitaalisella aitiopaikalla

ICT-työ Tullissa vie sinut kaupan, yritysten ja elinkeinoelämän keskiöön. Teet turvallisuuteen ja valvontaan liittyvää merkityksellistä työtä, ja olet mukana kehittämässä entistä nopeampia ja ketterämpiä digitaalisia palveluja.

Tutustu testauspäällikkö Katin työhön.

Viestintäharjoittelija Laura Kankaansyrjä Tullimuseolla

Harjoittelusta hyvät eväät tulevaan

Tullissa on harjoittelupaikkoja eri alojen opiskelijoille. Tullin viestintäyksikkö on ainutlaatuinen, sillä sen tehtäviin kuuluvat Tullin yhteisökuvan monipuolistamisen, maineenhallinnan sekä sidosryhmäviestinnän lisäksi historiaviestintä ja Tullimuseon tehtävät. Viestintäharjoittelijan työnkuva rakentuu oman osaamisen ja kiinnostusten mukaan.

Tutustu korkeakouluharjoittelijan kokemukseen Tullin viestinnästä.