Sitova tariffitieto

STT-hakemus muuttunut 1.10.2017
EORI-numeron käyttö pakollista.
Uusia tietokenttiä ja tarkennettua tietosisältöä.
Ennen 1.10.2017 jätettyä hakemusta ei tarvitse uusia.

Sitova tariffitieto (STT, englanniksi Binding Tariff Information BTI) on kirjallinen päätös tavaraan sovellettavasta nimikkeestä.

Sitovaa tariffitietoa voidaan pyytää ainoastaan tosiasiallisesti suunniteltua tuonti- tai vientitapahtumaa varten, kun kyseessä on tuonti EU:n ulkopuolelta tai vienti EU:n ulkopuolelle. Tuonnilla ja viennillä tarkoitetaan tässä myös erityismenettelyjä.

Sitova tariffitieto on voimassa sen antamispäivästä eikä sitä voida käyttää tuonnissa ja viennissä, joka on jo tapahtunut tai jonka tullimuodollisuuksien täyttämistä ei ole vielä saatettu päätökseen.

Sitova tariffitieto on voimassa kolme vuotta, mutta sen voimassaolo voi päättyä aikaisemmin, esimerkiksi jos lainsäädäntö muuttuu. Päätös on maksuton ja voimassa koko EU:n alueella. Päätös sitoo sekä tulliviranomaisia että sen haltijaa. Haltijan on ilmoitettava asiakirjakoodi C626 ja päätöksen viitenumero tulli-ilmoituksessa, jolla päätöksessä mainittua tavaraa asetetaan tullimenettelyyn.

Miten haen sitovaa tariffitietoa?

1. Täytä kutakin tuotetta varten erillinen hakemus.

Kuvaa tuote niin yksityiskohtaisesti, että se voidaan tunnistaa ja sen luokittelu tullinimikkeistöön määrittää.  Ilmoita muun muassa tavaroiden tarkka koostumus, valmistusmenetelmä, tavaroiden käyttötarkoitus ja kauppanimi. EORI-numeron ilmoittaminen hakemuksessa on pakollista. Lisätietoa EORI-numerosta ja sen hakemisesta.

Hakemuksen allekirjoittajalla on oltava yrityksen nimenkirjoitusoikeus, joka todennetaan liittämällä hakemukseen kaupparekisteriote. Jos hakemuksen allekirjoittaa muu henkilö, on hänen liitettävä hakemukseen lisäksi nimenkirjoitukseen oikeutetun henkilön antama valtakirja.

2. Lähetä täytetty hakemuslomake Tullin kirjaamoon.

Liitä hakemukseen kaupparekisteriote ja tarvittaessa valtakirja. Liitä hakemukseen myös tavaranäyte, esitteitä yms., sillä ne antavat tulliviranomaiselle tärkeää lisätietoa tavaran luokittelua varten. Lähetä hakemus liitteineen osoitteeseen:

Tulli
Kirjaamo
Opastinsilta 12
00520 Helsinki

Suomessa sitovan tariffitiedon antaa Tullin tullausyksikkö. Päätöksessä ilmoitetaan joko CN-alanimike (8 numeroa), Taric-alanimike (10 numeroa) tai jokin muu yhdistettyyn nimikkeistöön (CN) perustuvan nimikkeistön nimike (esim. vientitukinimikkeistön nimike) riippuen siitä, mitä nimikettä olet pyytänyt.

Read more
  • EBTI-kyselyohjelma (eri jäsenvaltioiden myöntämät sitovat tariffitietopäätökset)
Contact us
Customs Information Service, Business customers
Monday to Friday 8 am–4 pm

Contact Customs Information

The cost of a call from a landline or mobile phone subscription is 0 cents/min + local network charge/ standard mobile rate.


Keywords

Help us improve our site content

We want to improve our website together with our customers. You can give us feedback by clicking “Send feedback”.

Send feedback