Suomi.fi-valtuutus tulliasioinnissa

Tee valtuutus Suomi.fi:ssä. Suomi.fi-valtuutusta tarvitaan aina, jos joku muu yrityksen työntekijä kuin toimitusjohtaja tai henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus, asioi Tullin kanssa. Toimitusjohtajan täytyy antaa näille muille työntekijöille valtuudet hoitaa yrityksen tarvitsemia tulliasioita.

Tietoa valtuuksista 
 

Tulliasioinnin Suomi.fi-valtuudet eli valtuuskoodit:

EU-jäsenmaiden välisen kaupan tilastoilmoitukset

Valtuutettu voi valtuuttajan puolesta katsella ja antaa EU:n jäsenmaiden välisen kaupan tilastoilmoituksia sekä lähettää ja vastaanottaa ilmoituksiin liittyviä viestejä.

Tulliselvittäminen

Valtuutettu voi valtuuttajan puolesta antaa tulliselvityksen ilmoituksia ja tietoja, katsella antamiaan ilmoituksia ja ilmoituksiin liittyviä päätöksiä sekä lähettää ja vastaanottaa tulliselvittämiseen liittyviä viestejä.

Tullitoiminnan lupien katselu

Valtuutettu voi valtuuttajan puolesta katsella voimassa olevia tullitoiminnan lupia.

  • Valtuuskoodi on voimassa EU:n lupapalveluista BTI:ssä ja CDS:ssä, mutta ei eAEO:ssa. Valtuuskoodi tulee voimaan myös Suomen lupapalvelussa vuonna 2020.

Tullitoiminnan lupien valmistelu

Valtuutettu voi valtuuttajan puolesta katsella voimassaolevia tullitoiminnan lupia, valmistella lupahakemuksia ja muokata hakemusluonnoksia sekä lähettää ja vastaanottaa hakemuksiin liittyviä viestejä

  • Valtuuskoodi on voimassa EU:n lupapalveluista BTI:ssä ja CDS:ssä, mutta ei eAEO:ssa. Valtuuskoodi tulee voimaan myös Suomen lupapalvelussa vuonna 2020.

Tullitoiminnan lupien hakeminen

Valtuutettu voi valtuuttajan puolesta katsella voimassaolevia tullitoiminnan lupia, luoda, täydentää ja lähettää lupahakemuksia sekä lähettää ja vastaanottaa hakemuksiin ja lupiin liittyviä viestejä.

  • Valtuuskoodi on voimassa Suomen lupapalvelussa ja kaikissa EU:n lupapalveluissa eli BTI:ssä, CDS:ssä ja eAEO:ssa.

Tullitoiminnan sanomailmoittaminen

Valtuutettu voi valtuuttajan puolesta lähettää tullitoimintaan liittyviä ilmoitussanomia ja vastaanottaa vastaussanomia.

  • Sanoma-ilmoittamisen aloittamisen asiakastestauksia varten.

Ahvenanmaan tuonnin arvonlisäverotietojen ilmoittaminen

Tällä valtuudella valtuutettu voi valtuuttajan puolesta ilmoittaa ja katsella Ahvenanmaan verorajan ylittävään tuontiin liittyviä arvonlisäverotietoja.

Asiakastuki

Suomi.fi-tunnistus ja -valtuutus:

  • Yritysten ja organisaatioiden asiakaspalvelu: ma-pe klo 10-15, p. 0295 535 115. Muina aikoina: organisaatiopalvelut(at)vrk.fi
  • Kansalaisneuvonta:  ma-pe 8-21 ja la 9-15, p. 0295 000, palveluneuvoja(at)kansalaisneuvonta.fi

Tulliasiointi:

  • Tulli, yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi, p. 0295 5202

                            


Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus