Hyppää sisältöön

Passitusilmoituspalvelu

Passitusilmoituspalvelussa voit antaa T- ja TIR-passitusilmoituksia.

Kun olet tehnyt ilmoituksen Passitusilmoituspalvelussa, saat passitusilmoituskohtaisen viitenumeron. Esitä se tullitoimipaikassa. Tulli täydentää ilmoitukseen omat merkintänsä. 

Vakuudet

Passitusilmoituksen antaminen edellyttää vakuuden asettamista. Jos sinulla ei ole passitusyleisvakuutta, sinun pitää antaa käteisvakuus verojen määrästä. Myös passitettavaksi aiotut tavarat pitää esittää tullitoimipaikassa. Tullitoimipaikasta saat passituksen saateasiakirjan (TAD), jonka avulla osoitetaan, että tavarat on luovutettu passitusmenettelyyn. Vasta sitten kuljettaminen määrätulliin voi alkaa. 

Kun passitus on päätetty, Tulli palauttaa käteisvakuuden tilillesi tai saat yleisvakuuden määrän uudelleen käyttöösi. Lue lisää: Vakuudet

Tunnistautuminen

Ilmoituksen voi tehdä joko tunnistautumattomana tai tunnistautuneena käyttäjänä. Tunnistautumaton käyttäjä saa järjestelmästä ilmoituskohtaisen viitenumeron. Lue lisää: Näin tunnistaudut ja valtuutat

Tunnistautunut käyttäjä voi lisäksi selailla aiempia ilmoituksiaan, käyttää aiempaa ilmoitusta uuden pohjana ja muokata ilmoituksiaan ennen ilmoituksen käsittelyä Tullissa.

Käyttöohjeet

Käyttöehdot, tietosuoja ja saavutettavuus

Lisätietoa


Lisää aiheesta

Kysyttävää?

Henkilöasiakkaan tuontitullaus
ma–pe 8–18.00

Apua tulli-ilmoituksen täyttämiseen 

Tulli-ilmoittaminen, yritysasiakkaat
24/7 (valinta 1 ma–pe klo 8–18)


 

Usein kysyttyä

Yhteystiedot ja toimipisteet