Hyppää sisältöön

Veroraja-asiakkaan yhteenvetoilmoituspalvelu (ALA)

Yhteenvetoilmoituksia antavat yritykset, joilla on Ahvenanmaan verorajanumero, ja jotka myyvät tavaroita verorajan yli yksityishenkilöille.  

Veroraja-asiakkaan yhteenvetoilmoituspalveluun voi kirjautua Suomi.fi-tunnistautumisella ja valtuuttaa toisen asioimaan puolestaan Suomi.fi-valtuutuksella. Lisäksi nettipalvelun käyttö edellyttää hakeutumista rekisteröidyksi asiakkaaksi.

Nettipalvelun kautta voidaan antaa yhteenveto tuonnin veroilmoituksista (yhteenvetoilmoitus) sähköisesti. Veroilmoitukset laaditaan lomakkeella 118As ja jätetään paperilla Maarianhaminan tulliin.

Kun yhteenvetoilmoitusta tallennetaan nettipalveluun, järjestelmä luo maksuviitteen, jota on käytettävä arvonlisäveroa Tullille maksettaessa. Myös asiakkaiden, jotka eivät ilmoita sähköisesti vaan antavat yhteenvetoilmoituksen paperilla Maarianhaminan tulliin, täytyy hakea maksuviite yhteenvetoilmoituspalvelusta.  

Palvelussa on linkki tavallisimpiin verkkopankkeihin, joita käyttäen kannettava arvonlisävero on mahdollista maksaa saman tien.

Nettipalvelun tuki

Veroraja-asiakkaan yhteenvetoilmoituspalvelun tukea antaa Maarianhaminan tulli puhelimitse +358 2955 2333 tai sähköpostitse atp.skattegrans(at)tulli.fi 

Numerosta voi pyytää neuvoa nettipalveluun sekä ilmoitusten sisältöön liittyvissä kysymyksissä. Käyttökatkoksista Tulli ilmoittaa erikseen.


Kysyttävää?

Maarianhamina
Käyntiosoite: Hamnterminalen, Hamngatan 24, 22100 Maarianhamina
Postiosoite: PL 40, AX-22101 Maarianhamina, Ahvenanmaa
ma–pe 12–16.15 (12.6. alkaen ma ja pe klo 12‒16.15)
vs99Tglox1jZvyyhgNuiYv7CJT6yyhgfaznurvenz
skattegrans@tulli.fi:
Ahvenanmaan verorajaneuvonta

Voit maksaa tällä toimipaikalla käteisellä tai maksukortilla tullilaskun