Veroraja-asiakkaan yhteenvetoilmoituspalvelu (ALA)

Yhteenvetoilmoituksia antavat yritykset, joilla on Ahvenanmaan verorajanumero, ja jotka myyvät tavaroita verorajan yli yksityishenkilöille.  

Huomioi: Yhteenvetoilmoitus uudistuu syksyllä 2023 

  • Ahvenanmaan verorajailmoituspalvelussa (ALA) voit antaa ilmoituksia vain ennen 1.9.2023 verorajan yli tuoduista tavaroista.
    • Veroraja-asiakkaan yhteenvetoilmoituspalveluun (ALA) voi kirjautua Suomi.fi-tunnistautumisella ja valtuuttaa toisen asioimaan puolestaan Suomi.fi-valtuutuksella. Lisäksi nettipalvelun käyttö edellyttää hakeutumista rekisteröidyksi asiakkaaksi.
    • Nettipalvelun kautta voidaan antaa yhteenveto tuonnin veroilmoituksista (yhteenvetoilmoitus) sähköisesti. Veroilmoitukset laaditaan lomakkeella 118As ja jätetään paperilla Maarianhaminan tulliin.
    • Kun yhteenvetoilmoitusta tallennetaan nettipalveluun, järjestelmä luo maksuviitteen, jota on käytettävä arvonlisäveroa Tullille maksettaessa. Myös asiakkaiden, jotka eivät ilmoita sähköisesti vaan antavat yhteenvetoilmoituksen paperilla Maarianhaminan tulliin, täytyy hakea maksuviite yhteenvetoilmoituspalvelusta.  
    • Palvelussa on linkki tavallisimpiin verkkopankkeihin, joita käyttäen kannettava arvonlisävero on mahdollista maksaa saman tien.
  • Jos annat yhteenvetoilmoituksen 1.9.2023 tai sen jälkeen verorajan yli kuljetetuista tavaroista, anna ilmoitus Tulliselvityspalvelussa. Voit antaa ilmoituksen syyskuun 2023 tapahtumista vasta 1.10.2023 alkaen.

Lue lisää sivulta Myynti henkilöasiakkaalle - ilmoitus verorajanumerolla

Nettipalvelun tuki

Veroraja-asiakkaan yhteenvetoilmoituspalvelun tukea antaa Maarianhaminan tulli puhelimitse +358 2955 2333 tai sähköpostitse atp.skattegrans(at)tulli.fi 

Numerosta voi pyytää neuvoa nettipalveluun sekä ilmoitusten sisältöön liittyvissä kysymyksissä. Käyttökatkoksista Tulli ilmoittaa erikseen.


Kysyttävää?

Maarianhamina
Käyntiosoite: Hamnterminalen, Hamngatan 24, 22100 Maarianhamina
Postiosoite: PL 40, AX-22101 Maarianhamina, Ahvenanmaa
ma ja pe klo 12-16.15. Muina arkipäivinä palvelua saa vain ajanvarauksella. Varaa aika viimeistään edellisenä päivänä osoitteesta mariehamnstull@tulli.fi.
vs99Tglox1jZvyyhgNuiYv7CJT6yyhgfaznurvenz
skattegrans@tulli.fi:
Ahvenanmaan verorajaneuvonta

Voit maksaa tällä toimipaikalla käteisellä tai maksukortilla tullilaskun