Venäläisen kuusen ja männyn kiintiölupahakemukset voi nyt lähettää Tullille myös sähköpostilla

21.6.2017 15.12
Tiedote

Tullissa on otettu käyttöön sähköpostiosoite puutullit(at)tulli.fi.

Tullissa on otettu käyttöön sähköpostiosoite puutullit(at)tulli.fi. Yritykset voivat nyt lähettää Venäjän raakapuun kiintiölupahakemukset liitteineen tähän osoitteeseen. Hakemus allekirjoitetaan ja skannataan, samoin liitteenä oleva vakuutus, jossa tuoja sitoutuu siihen, että tuotu määrä jalostetaan EU:n alueella vuoden sisällä tavaran vapaaseen liikkeeseen luovutuksesta. Hakemuksessa on lisäksi oltava mukana kauppasopimus. Itse kiintiöluvat Tulli toimittaa hakijalle edelleen paperimuodossa.

Kiintiöluvan haltijat voivat lähettää myös raportit todellisesta tuonnista tähän samaan sähköpostiosoitteeseen puutullit(at)tulli.fi. Raportti allekirjoitetaan ja skannataan. Seuraava raportointiaika on 1. – 15.7.2017. Silloin ilmoitetaan tuodut määrät ajalta 1.4. – 30.6.2017.

Valaehtoinen vakuutus eli Sworn Declaration korvaa käyttämättä jääneen kiintiöluvan, jota yritys ei pysty palauttamaan, koska kiintiölupaa vastaan on jo tehty vientilisenssi Venäjällä. Yritys lähettää jatkossakin tämän asiakirjan Tullille paperisena osoitteeseen:

Tulli
Ulkomaankauppa- ja verotusosasto
Tullausyksikkö
PL 512
00101 Helsinki

Muistutuksena vielä: Jos kiintiölupa on ollut yli kuusi kuukautta käyttämättömänä, yrityksen on ilmoitettava, aikooko se käyttää lupaa tai vaihtoehtoisesti palautettava käyttämätön kiintiölupa takaisin Tullille. Myös tällaisen ilmoituksen voi tehdä sähköpostiosoitteeseen puutullit(at)tulli.fi.

Lisätietoja:  Minna Raitanen, puh. 040 332 2419 minna.raitanen(at)tulli.fi
Venäjän puutullikiintiot

Asiakastiedotteet