Valmistatko polyeteenitereftalaattia, nimike 390761, tai tuotko sitä Intiasta? Valmistajilla on nyt mahdollisuus tehdä komissiolle kirjallinen pyyntö tasoitustullin uudelleentarkastelun aloittamiseksi.

23.8.2017 11.35
Tiedote

Ellei uudelleentarkastelua aloiteta, Intiasta peräisin olevan polyeteenitereftalaatin, nimike 390761, tasoitustullin viimeinen voimassaolopäivä on 24.5.2018.

Unionin tuottajat voivat esittää kirjallisen tarkastelupyynnön komissiolle, jotta komissio aloittaa tutkimisen, tulisiko Intiasta peräisin olevasta polyeteenitereftalaatista kantaa myös jatkossa tasoitustullia.

Ilmoitus on EU:n virallisen lehden numerossa C 279, 23.8.2017. Mainitussa lehdessä ilmoitetaan tutkimusten ja tarkastelujen kommentointimahdollisuuksien määräajat ja komission osoite, johon otetaan yhteyttä.

Komissio tutkii ja käsittelee tasoitustullien käyttöönottoa koko EU:n kannalta. Suomen tullilla ei ole asiassa ratkaisuvaltaa. Tulli ainoastaan tiedottaa asiasta.

Jos asia koskee yritystäsi, on tärkeää toimia määräajassa, sillä tämä on ainoa tapa vaikuttaa asiaan myös myöhemmissä vaiheissa.

Lisätietoja:
Polkumyynti- ja tasoitustullit
Voimassa olevat polkumyynti- ja tasoitustullit
Käynnissä olevat polkumyynti- ja tasoitustutkimukset
tuonti.yritysneuvonta(at)tulli.fi

Polkumyynti- ja tasoitustullitiedotteet