Tuotko valurautaputkien osia (Taric-koodi 7307 19 10 10) Kiinasta tai Thaimaasta? Nyt on mahdollista esittää komissiolle pyyntö tulla kuulluksi polkumyyntitulliasiassa.

29.5.2017 15.54
Tiedote

Komissio tutkii, tulisiko kiinalaisten ja thaimaalaisten valarautaputkien liitos- ja muiden osien polkumyyntitullin tuotekatetta supistaa.

Tavara luokitellaan Taric-koodiin 7307 19 10 10. Nyt komissio tutkii, pitäisikö polkumyynnin vastaisten toimenpiteiden soveltamisalan ulkopuolelle jättää puserrusliitinten rungot, joissa käytetään ISO DIN 28601 -kierrettä ja ristin muotoiset liittimet, joissa keskikohdan läpi menee kaksi kierteittämätöntä läpivientiä.

EU:n virallisen lehden numerossa C 162, 23.5.2017 on kerrottu tutkimuksen yksityiskohdat. Kaikki, joita asia koskee, voivat esittää komissiolle pyynnön tulla kuulluksi. EU:n virallisessa lehdessä ilmoitetaan tutkimuksen kommentointimahdollisuuksien määräajat ja komission osoite, johon otetaan yhteyttä.

Komissio tutkii ja käsittelee polkumyyntitullien käyttöönottoa koko EU:n kannalta. Suomen tullilla ei ole asiassa ratkaisuvaltaa, Tulli ainoastaan tiedottaa asiasta.

Jos asia koskee yritystäsi, on tärkeää toimia määräajassa, koska tämä on ainoa tapa vaikuttaa asiaan myös myöhemmissä vaiheissa.

Lisätietoja:
Polkumyynti- ja tasoitustullit
Voimassa olevat polkumyynti- ja tasoitustullit
Käynnissä olevat polkumyynti- ja tasoitustutkimukset
tuonti.yritysneuvonta(at)tulli.fi

Polkumyynti- ja tasoitustullitiedotteet