Tuotko thaimaalaista sokerimaissia? Nyt on mahdollista esittää komissiolle pyyntö tulla kuulluksi yhtä valmistajaa koskevassa polkumyyntitulliasiassa.

5.9.2019 10.05
Tiedote

Komissio on aloittanut uudelleen thaimaalaisen jyvinä tuotavan valmistetun tai säilötyn sokerimaissin polkumyyntitutkimuksen.  Se rajoittuu vain yleisen tuomioistuimen ja tuomioistuimen tuomioiden täytäntöönpanoon. Tutkimus koskee River Kwai International Food Industry Co. Ltd –nimistä yritystä. Tavara luokitellaan Taric-koodeihin 2001 90 30 10 ja 2005 80 00 10.

EU:n virallisen lehden numerossa C 291, 29.8.2019 on kerrottu tutkimuksen yksityiskohdat. Lisäksi kaikki, joita asia koskee, voivat esittää komissiolle pyynnön tulla kuulluksi. EU:n virallisessa lehdessä ilmoitetaan tutkimusten ja tarkastelujen kommentointimahdollisuuksien määräajat ja komission osoite, johon otetaan yhteyttä.

Komissio tutkii ja käsittelee polkumyyntitullien käyttöönottoa koko EU:n kannalta. Suomen tullilla ei ole asiassa ratkaisuvaltaa, Tulli ainoastaan tiedottaa asiasta.

Jos asia koskee yritystäsi, on tärkeää toimia määräajassa, koska tämä on ainoa tapa vaikuttaa asiaan myös myöhemmissä vaiheissa.

Lisätietoja:
Polkumyynti- ja tasoitustullit
Voimassa olevat polkumyynti- ja tasoitustullit
Käynnissä olevat polkumyynti- ja tasoitustutkimukset
yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Polkumyynti- ja tasoitustullitiedotteet