Tuotko peroksosulfaattia Kiinasta? Voimassa olevien polkumyyntitoimenpiteiden kiertämistä tutkitaan ja tuonti kirjataan. Nyt voit esittää komissiolle pyynnön tulla kuulluksi polkumyyntitulliasiassa.

30.9.2019 12.00
Tiedote

Komissio tutkii, kierretäänkö Kiinasta peräisin olevalle peroksosulfaatille (persulfaatille) asetettuja ja nyt voimassa olevia polkumyyntitoimenpiteitä. Tavara luokitellaan CN-koodeihin 2833 40 00 ja ex 2842 90 80 (Taric-koodi 2842 90 80 20) ja tuodaan Taric-lisäkoodilla A820. Tuonti kirjataan yhdeksän kuukauden ajan. Jos tutkimuksessa todetaan, että toimenpiteitä on kierretty, tuonnista voidaan kantaa asianmukainen polkumyyntitulli tuonnin kirjaamisen aloittamispäivästä lähtien. EU:n virallisen lehden numerossa L 246, 26.9.2019 kerrotaan asian taustaa. Kaikki yritykset, joita asia koskee, voivat kommentoida suunnitelmaa ja tutkimusta komissiolle lehdessä ilmoitetussa määräajassa.

Komissio tutkii polkumyyntitullien käyttöönottoa koko EU:n kannalta. Suomen tullilla ei ole asiassa ratkaisuvaltaa, vaan se ainoastaan tiedottaa asiasta.

Jos asia koskee yritystäsi, on tärkeää toimia määräajassa, koska se on ainoa tapa vaikuttaa asiaan.

Lisätietoja:
Polkumyynti- ja tasoitustullit
Voimassa olevat polkumyynti- ja tasoitustullit
Käynnissä olevat polkumyynti- ja tasoitustutkimukset
yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Polkumyynti- ja tasoitustullitiedotteet