Tuotko mappimekanismeja (Taric-koodi 8305 10 00 50) Kiinasta? Nyt on mahdollista esittää komissiolle pyyntö tulla kuulluksi polkumyyntitulliasiassa

5.9.2017 14.35
Tiedote

Komissio tutkii, tulisiko kiinalaisten mappimekanismien tuonnissa kantaa polkumyyntitullia myös jatkossa.

Tavara luokitellaan Taric-koodiin 8305 10 00 50. Mappimekanismit koostuvat aluslaatan päällä olevista tukevista kaarevista metalliosista (joita on yleensä kaksi) ja vähintään yhdestä aukaisuvivusta, joka mahdollistaa arkkien ja muiden asiakirjojen lisäämisen ja järjestämisen kansioon. EU:n virallisen lehden numerossa C 290/1.9.2017 on kerrottu tarkastelun yksityiskohdat. Lisäksi kaikki, joita asia koskee, voivat esittää komissiolle pyynnön tulla kuulluksi asiassa. EU:n virallisessa lehdessä ilmoitetaan tutkimusten ja tarkastelujen kommentointimahdollisuuksien määräajat ja komission osoite, johon otetaan yhteyttä.

Komissio tutkii ja käsittelee polkumyyntitullien käyttöönottoa koko EU:n kannalta. Suomen tullilla ei ole asiassa ratkaisuvaltaa, Tulli ainoastaan tiedottaa asiasta.

Jos asia koskee yritystäsi, on tärkeää toimia määräajassa, koska tämä on ainoa tapa vaikuttaa asiaan myös myöhemmissä vaiheissa.

Lisätietoja:
Polkumyynti- ja tasoitustullit
Voimassa olevat polkumyynti- ja tasoitustullit
Käynnissä olevat polkumyynti- ja tasoitustutkimukset
tuonti.yritysneuvonta(at)tulli.fi

Polkumyynti- ja tasoitustullitiedotteet